parole, parole, parole…

(symbolon aplicat – marte în gemeni. interesant că imaginea cărții de symbolon corespunzătoare lui marte în gemeni reprezintă în același timp și mercur în berbec și se numește stîlpul infamiei).

așadar, ce-avem noi aicea? o dorință nebună de a ne înarma cu vorbe, pentru a porni dueluri verbale. pentru a expune puncte de vedere, într-un mod tolerant la maxim de genul: tolerez absolut tot ceea ce îmi convine 🙂 ne înflăcărează ideile noastre, opiniile noastre. conceptele noastre. mai mult de atît, e foarte posibil să ne dăm cu părerea (tot la acel mod tolerant de care tocmai ce am amintit), în legătura cu ideile, opiniile, conceptele celorlalți. pe care să îi luăm la puricat. și totul pe un fond de excitație psihico-nervoasă: pregătiți vorbele de atac, atacați! (ca în piesa de teatru în căutarea sensului pierdut de ion băieșu – loviți cu substantive, atacați cu verbe)

într-un fel sau altul, toți vom avea astfel de tendințe belicoase. uitați-vă la acest articol al meu ;).

așa că recomandarea ar fi să încercăm să stăm strîmb și să judecăm drept, dar fără a(-i) judeca (pe ceilalți). (nu de alta, dar atunci cînd marte va intra în rac, să vezi ce regrete profunde ne vor cuprinde. și nu numai de-ia :)) 

marte_gemeni-mercur_berbec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *