“dacă nu știi cum să experimentezi de unul singur pacea și fericirea autentice, e imposibil să le trăiești într-o relație cu altă persoană. atunci cînd știi că poți trăi bine și fericit de unul singur, nu mai simți nevoia sau obligația de a avea o relație cu altcineva. dacă întîlnești o persoană care îți place cu adevărat, ești deschis să o cunoști. dar, dacă nu ajungi să o cunoști, nu ești devastat. știi că fericirea nu îți este condiționată de altcineva – oricine ar fi acea persoană – din viața ta.”

symbolon: venus în capricorn

symbolon_venus_capricorn

“niciodată nu ai probleme dacă spui adevărul despre ce gîndești și ce simți. dacă celorlalți nu le place ce aud, atunci vor pleca. și dacă pleacă, înseamnă că și așa nu erau potriviți pentru tine. adevărul te protejează întotdeauna de cei care te-ar putea înșela. îi sperie.”

sînt perfect de acord că, de obicei, intrăm într-o relație din cauza unei presiuni externe (societatea, gura lumii care sancționează solitaritatea – aha, are peste 30 de ani și e singură. hmmm, ce nu e în regulă cu ea?) sau din cauza unei presiuni interne (cel mai adesea teama de singurătate). mai putem intra într-o relație și din cauză că ne-am plictisit, dorim senzații tari (a fi îndrăgostit este o senzație tare :)), nu avem echilibru în noi înșine și suntem convinși că acel cineva ne va da tot echilibrul din lume…

nu intrăm într-o relație maturi, definiți și liberi. intrăm constrînși, intrăm cu traume, cu sechele, cu foste experiențe care ne-au marcat.

symbolon: pluto în balanță

symbolon_pluto_balanță

nu intrăm pentru a ne desăvîrși. intrăm pentru a încerca să găsim în celălalt infirmiera care să ne oblojască rănile sufletului.

symbolon: luna în gemeni

symbolon_luna_gemeni

și după ce a trecut fantezia cu infirmiera cea sexi/ asistentul cel irezistibil, ne trezim că celălalt are și el nevoie de oblojire/ îngrijire/ pansamente cu rivanol. ceea ce nu ne mai convine. hmmm. relații pornite din cauza unor presiuni, bazate pe dependența de puterea de alinare a celuilalt, pe fantezii și idealuri și sfîrșite într-un realism care demonstrează limpede că doi oameni imperfecți nu au cum să formeze acea unitate perfectă.

concluzii:

1. mai întîi să ne cunoaștem pe noi înșine

2. să decidem conștient, liber, responsabil dacă vrem să intrăm într-o relație sau nu

3. dacă decidem că nu, e alegerea noastră 🙂

4. dacă decidem că da, trebuie să nu dorim să schimbăm decît propria noastră persoană

5. să intrăm într-o relație animați de libertate, înțelegere, toleranță și căldură. pe care să le putem manifesta în voie față de noi și față de celălalt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *