astăzi la secțiunea AstroTarot vom vorbi despre arcana minoră X de săbii.

“Cînd necazuri te doboară/Și prieteni n-ai să-i strigi/Ține minte, sfîrșitul nu-i aici.

Cînd oprit la o răscruce/Drumul nu știi să-l prezici/Ține minte, sfîrșitul nu-i aici.

Cînd nu mai ai nici vise/ Și nu știi cum să te ridici/Ține minte, sfîrșitul nu-i aici.”

xsabii

motocicleta stătea cuminte, căzută pe o parte, puțin nefiresc față de poziția ei obișnuită, semeață pe cele două roți. acum era trîntită fără milă pe pietriș.

partea bună atunci cînd ai ajuns cel mai jos cu putință este că, indiferent cît de mult vei prelungi acea stare, de acolo nu este posibil să ajungi și mai jos și nu îți rămîne altceva de făcut – la un moment dat – decît să te ridici. evident că momentul de glorie nebună, cînd tu ești una cu pămîntul, avînd în spate și niște sulițe pe care le percepi ca cea mai mare mișelie, nu are cum să fie unul agreabil. nici acela cînd gustul dulceag de sînge se contopește cu cel de praf și de metal nu are cum să fie comod. și cu atît mai puțin momentul în care te tîrăști, cerșind îndurare sub formă de milă și un strop de compasiune: te roooooog, ajută-mă…

X de săbii ne spune că sîntem k.o în această clipă, că e cazul să luăm o pauză, dar că putem să fim liniștiți, pentru că exact acum ni se fabrică puterea: “un om stă în experiențele prin care a trecut, care l-au pus la pămînt, de unde apoi s-a ridicat.” (luna lui zeze)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *