cu Blondi Wolf la tastatură

apropo de fișiere zip, fișiere executabile, adică .exe.

am primit un link cu niște fișiere care conțineau și un program. am deschis linkul într-un nou tab, am parcurs lista de fișiere și am dat de o arhivă. nu, nu de o încăpere izolată și securizată corespunzător unde să se țină documente confidențiale. nu. de o arhivă din-asta electronică. adică ceva .zip.

acuma ar trebui ca Blondi să dezarhiveze … arhiva. logic, nu? cum nu am găsit niciun buton care să conțină instrucțiunea “dezarhivare” (poate și pentru că noțiunile erau în engleză…), am găsit un buton denumit “extract to”. am ignorat senzația că aș fi la un cabinet stomatologic și ar urma o extracție și mi-am spus că această extracție virtuală nu are cum să doară. așadar, am apăsat butonul. m-a întrebat unde să extragă. am încercat să ajung la c, știu eu că acolo s-ar pune programele, i-am dat ok și nu s-a întîmplat nimic. uf. am reluat procesul și i-am zis să extragă pe desktop, că ăla știu ce e și cum arată. chiar dacă mi-a trecut prin cap că, dacă e vorba de un program, s-ar putea să nu fie loc pe desktop (cu toate că, la vedere fiind, mie desktopul mi se pare foarte prietenos. nu e ca și c-ul si d-ul care ascund tot felul de documente după care trebuie să sapi îndelung). bun. am setat să extragă pe desktop. i-am dat ok. a gîndit ceva se pare și apoi mi-a apărut o iconiță (doamne, că numai la mănăstiri mă gîndesc cînd vine vorba de icoane și iconițe). am dedus eu că ar fi un shortcut. dar care nu m-a dus niciunde. s-ar putea ca scurtăturile să nu ne ducă totuși niciunde. plus că extensia lui nu era .exe. că eu acolo știam că trebuie să ajung, la ceva .exe, teoretic un executabil, căruia să îi spun ca lui forest gump: “run, forest, run.” adică run, exe, run… dar cum să îi spui unei iconițe reprezentînd un shortcut patetic pe desktop să … run. unde să run? ce să run? am șters chestia aia de pe desktop. am băgat-o fără milă în recycle bin. nu știu dacă va fi reciclată. mă aflam din nou în același punct din care am plecat. cred că a venit momentul să admit că extracția nu a reușit. fișierul .exe nu a ieșit la iveală. programul nu are cum să se instaleze.

am rămas îndelung în fața laptopului. pînă cînd mi-a venit un gînd salvator: run, Blondi, run. aleargă, Blondi. urcă-te pe motor și mai dă o tură încă o Luna de-ale lui Zeze, că de-ale știi… și mai ales că acum o să îți fie și mai ușor să menții viteza (crampbuster motorcycle cruise control – da, trebuie neapărat testat sezonul ăsta.)

crampbuster

2 thoughts on “crampbuster – cruise control și fișiere .exe”

    1. crampbuster-ul e acel obiect pe care il asezi pe mansonul de acceleratie pe post de cruise control, ca sa nu iti mai amorteasca mina atunci cind mergi o buna bucata de drum cu aceeasi viteza – mai ales pe autostrada. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *