dragă moșule,

e clar că zilele astea e o super-producție de scrisori către tine. dar trebuie să o citești și pe a mea, pentru că ultima pe care ți-am scris-o (desenat-o) era cum vreo 30 de ani. îmi aduc aminte că atunci ți-am cerut să-mi aduci niște dulciuri și tu te-ai întrecut pe tine însuți aducîndu-mi o pereche de patine (e drept, cu vreo 3 numere mai mari, dar asta a fost foarte bine, că le-am putut purta cu cîteva perechi de șosete în acel an, mai puține – anul care a urmat și apoi nu prea le-am mai purtat. pentru că, moșule, mie nu îmi place să patinez…) patine pe care le mai am încă.

patine_vechi

acuma, moșule, trebuie să îți scriu, că am văzut că te-ai emancipat și tu. nu mai pui cadourile neapărat în cizmulițe. cadoul meu a venit azi, sub forma unei întîlniri scurte, dar absolut tonice, cu o profesoară de română care mi-a zis că vrea să mă invite la liceu cu Luna lui Zeze (http://cristinapodoreanu.ro/carte/), ca să vadă și elevii că scriitorii nu sînt cu toții morți. i-am spus că voi veni neapărat și, invitația fiind pentru la anul, am zis că voi merge cu vesta și motorul, ca o Blondi Wolf ce se respectă.

honda_hornet

toată stima, doamnei profesoare de română, care admite că elevii ar putea să citească și altceva în afară de Răscoala și chiar îi îndeamnă călduros către un alt stil de lectură. jos pălăria în fața unor astfel de dascăli!

moșule, normal că ești emancipat și rafinat și nu mai aduci cadourile în ghetuțe, pentru că mi-ai adus și un nou spectacol de Crize, pe data de 21 decembrie. precum și noi clienți la cabinetul de astrologie. păi chiar că ești băiat fain, să trăiești, moșule…

nu știu acum cu el ce faci, moșule. cum care el? cu el, iubitul responsabil și cu simțul umorului? îl găsesc sub papuc, pardon, în papuc? încape, moșule, acolo? sau îl trimiți și pe el altfel?  eu mă tot uit de ceva timp, că știu sigur că mi-ai pregătit un cadou și aici, dar încă nu l-am descoperit… aoleu, moșule, eu tocmai ce am dat niște ghetuțe, că nu le mai purtam. oare l-ai ascuns pe el acolo??

ce zici că-mi aduci, moșule? liniște? și pace în lume? și iubire? păi și unde pui tu toate ăstea, moșule? sînt eu în stare să le țin pe toate?

soare_pesti

și ce să mai fac?

symbolon_mercur_pești

aaa, să mai și tac din gură? de ce, moșule, și tu crezi că vorbesc prea mult? bine, așa e, dar…

bine, te las să-ți faci treaba și eu stau cuminte…

soare_sagetator

să trăiești, moșule. cu drag, cristina

 

One thought on “dialog cu Moș Nicolae”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *