o curățenie generală însemnă în primul rînd o dezordine generală…

produse_curatenie

așadar, ca să faci ordine lună, trebuie mai întîi să întorci toată casa cu susu-n jos, să te înarmezi cu tot soiul de ustensile gen mop, găleată, lavete etc șamd și, mai ales, să îți iei o atitudine de Capricorn:

soare_capricorn

și să te apuci de treabă. ceea ce am și făcut.

în timp ce șmotruiam de mama focului, meditam la viața tihnită, fără puseuri de adrenalină – poate cu excepția momentului în care am început să spăl pe exterior geamul fix de la sufragerie și am comis un fel acrobație, încurcîndu-mă desigur în coada foarte lungă a ustensilei de spălat geamuri. nu pot spune că acum arată impecabil, izolarea blocului este demonstrată în continuare de cîteva pete mititele de nu știu ce substanță cu care s-a dat pe perete, dar care substanță a aterizat și pe geamurile mele.

apoi am mai avut parte de o mică surpriză cauzată de o baltă sub mobila de la baie. mergînd pe urmele picăturilor de apă am descoperit că treaba e mai serioasă decît cunoștințele mele cvasi-inexistente de instalator și am decis să sun un instalator de-adevăratelea.

am luat o pauză de masă și am savurat ce am gătit: o compoziție de calamar cu telemea și piept de pui.

rețete_calamar

și m-am reîntors cuminte la treabă.

seara va continua cu o repetiție a piesei Crize, care se va juca sîmbătă, 21 decembrie, începînd cu orele 18.30 la Terroirs Boutique du Vin.

spectacol_crize_terroirs

concluzia zilei: viața casnică și molcomă are și ea savoarea ei.

a se consuma însă, desigur, în cantități mici. 🙂

2 thoughts on “doze mici de viață molcomă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *