Blondi se vrea la smaeb. (salon de motociclete, acccesorii și echipamente bucurești) dar nu vrea oricum, ci pe motor. pasager și de data asta. (pînă pe la sfîrșitul lunii, cînd primăvara nu va mai lăsa iernii chiar niciun cuvînt de spus (nici măcar la bv) și motorul personal va fi scos din garaj și pregătit de sezon).

așa că se echipează hotărît (ca pentru cele 10 grade zgîrcite de afară) și se cocoață pe motor, gata de drmul către smaeb. casca moto cea vișinie este din aceea căreia i se ridică viziera. chestiune admirabilă vara, cînd e groaznic de cald, dar total neplăcută acum, cînd, pe lîngă faptul că sînt 10 grade, mai bate și vîntul. tare. din ce în ce mai tare. nu ca în croația cînd a suflat cu peste o sută de km pe oră, dar 60, 70 de km pe oră are suflarea lui. după 5 minute în care genele-i flutură (și nu a seducție) și pleoapele-i flutură în încercarea eșuată de a ține ochii deschiși, Blondi se decide eroic să își închidă cască. eroare. viziera dă și ea semne că ar vrea să fluture.

destul de greu de atras atenția conducătorului moto care e în plină bătălie cu vîntul și cu km. totuși, efortul de a ține partea din dreapta a vizierei care se zbenguie în vînt, cu mîna dreaptă, este al naibii de mare, așa că se insistă în semnele făcute persoanei din față care semnalizează și apoi oprește motorul.

Blondi îi arată casca și primește în schimb o întrebare adresată pe un ton mai mult decît hotărît: cine te-a pus să umbli la ea? Blondi încearcă timid să se scuze. nu a umblat nimeni la vizieră. pur și simplu bate vîntul prea tare și casca avea oricum problema asta de acum 2 ani.

mecanismul de prindere a vizierei este fixat și se pleacă din nou la drum. povestea se repetă. vîntul suflă turbat. colțul din dreapta începe să fluture din nou. frenetic. mîna dreaptă se proptește chinuit în cască. Blondi, ai vrut plimbare. lasă că-ți scoate vîntul orice plimbare din cap. după vreun sfert de oră, mîna înțepenită de pe vizieră dă semne că nu va mai putea apăsa pe cască, așa să partea din față a căștii se ridică, urmînd ca vîntul să-și facă de cap, încețoșînd privirea, tulburînd albul ochilor, determinînd secreții nazale, secreții ale glandei lacrimale…

o plimbare de neuitat către smaeb.

i-ar trebuie lui Blondi carnețelul tipului din operațiunea Monstru pe care să scrie: nu voi mai pleca niciodată fără casca mea și fără cagulă. nu voi mai pleca niciodată fără casca mea și fără cagulă…

ps. de la smaeb-ul propriu zis s-a remarcat o honda ctx, model 2014, foarte bună de oraș. (700 cm cubi, 48 de cai). doar că puțin cam piperată ca preț, aprox 8400 euro.

ctx

modelul de honda hornet expus pe o platformă mobilă (de parcă era la un running sushi :)) nu prezenta nimic impresionant.

expo_moto

și, la loc de cinste, legenda vie americană harley. de data asta sub formă de … butoi.

Harley

cam asta a fost prima vizită a lui Blondi Wolf la smaeb.

concluzia: nu va mai pleca niciodată fără casca și cagula ei…

4 thoughts on “Blondi Wolf la smaeb”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *