trezirea din fiecare dimineață e grea. ca și cum mașina care a căzut peste tine se încăpățînează să-și continue marșul furibund și cade peste sufletul meu.

probabil că mintea procesează din nou informația și încă nu poate s-o accepte și s-o claseze. pentru cei mai mulți, știrea a încetat să mai fie de actualitate și viața curge precum postările pe internet. mi s-a spus să am răbdare, să fiu tare, să fiu puternică, să rabd, să o iau ca pe o experiență, să să să.

și mi s-a mai spus ceva: că ție nu ți-ar plăcea să mă vezi așa. cuget la informația asta de ceva timp și mă tot întreb dacă nu e o vrăjeală subliminală, ceva de genul: dacă pentru tine nu poți să îți revii, fă-o pentru el. dar azi, în timp ce rumegam de zor la treaba asta (ce te mai distrezi tu, giani, acolo sus, cum vezi că nu mă mai opresc din gîndit/ analizat/ disecat/ despicat firul în o mie și una…) am inversat puțin rolurile. să zicem că eu aș pleca: mi-ar da comandă cel de sus să mă prezint neîntîrziat la el, așa că aș saluta și aș pleca. de undeva de pe drum mi-aș întoarce privirea și aș vedea tristețea din sufletele celor de aici. în special a celor dragi. păi mie nu-mi place tristețea pe chipul oamenilor și, cu atît mai puțin în sufletul lor.

păi eu am consumat juma de cutie de cremă de contur de ochi să-ți netezesc cumva ridurile.

așa că e clar că nu mi-ar conveni să văd așa ceva și e clar că nici ție nu îți convine. deci nu mai cred că e simplă vrăjeală…

și mai știu că, atunci cînd încă mai erai pe aici, nu veneai niciodată dacă te chemam nervoasă fiind, sau iritată sau disperată. nu. nici pomeneală. mă lăsai să mă calmez (a se citi: să fierb în suc propriu) și apăreai doar cînd eram din nou senină.

așa că mîine dimineață o să încerc să îi zîmbesc mașinii de pe sufletul meu și apoi voi pleca să fac o cafea. chiar dacă nu mă pricep s-o fac atît de bună cum o făceai tu…

iubita mea, nu știi cît de mult îmi place să-ți fac cafeaua.

ei, nu? 🙂

DSCN2905

2 thoughts on “bună dimineața… o cafeluță?”

  1. Cristinuta…Te imbratisez cu toate manutele musuroiului meu.Mihaita m-a intrebat sensul cuvintelor”sarutari criminale”.In traducere populară i-am explicat copilului:”pussy dulce”.Si m-a mai rugat sa imi cresc parul blond!:)

  2. fiecare din noi percepe iubirea și despărțirea de cel drag în felul său propriu…sunt alături de tine, Cristina, sunt alături de inima ta, cu sufletul și cu sentimentele mele neîmpăcate…Dacă ar fi să mai trăiesc încă o dată despărțirea de cel care a fost echilibrul din viața mea, aș prefera să-mi înghețe mintea, inima, întreg trupul…Preț de vreo trei- patru ani…Și tot nu ar fi de ajuns…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *