de 3 nopți dorm prost. poate de la Luna plină. poate de la faptul că mîine plec spre orașul tău. am vrut să spun: spre tine, dar tu nu vei fi acolo, în pămîntul de desubtul crucii, unde o să fie slujba. știu asta de mult. din duminica aceea (cînd a început viața mea după), cînd, înainte de a veni acasă, ți-am făcut o vizită la mormînt. (cum e să-ți vizitezi iubitul la cimitir?)

era dimineață, intrasem în cimitir, mă uitam de jur împrejur să nu fie nimeni, care să se sperie de ce va auzi (nu era), așa că hohoteam de mama focului. la un moment dat a venit un cîine spre mine și m-am gîndit că te amuzi, gîndindu-te cît de groaznic de frică mi-e și cum ar fi să gonesc hohotind prin cimitir, cu un cîine pe urma mea. nu am gonit. i-am spus cîinelui să mă lase în pace, nu vede cît de supărată sînt? cîinele a văzut și a renunțat să mă mai urmărească. (nu degeaba îți plăceau la nebunie cîinii. chiar înțeleg…)

apoi am ajuns la mormîntul tău. și hohotele s-au transformat în 3d (durere, disperare, deznădejde). și atunci am știut că tu nu ești acolo, în pîntecele pămîntului. așa că m-am întors cu spatele la mormînt și am pornit spre ieșire.

în acea secundă, dintre norii arțăgoși care și-au disputat lupta pentru supremația pe cer, a răsărit un soare frumos și parcă îmi spuneai: da, iubita mea, nu sînt acolo, nu mă mai căuta acolo. hai mai bine să mergem la o cafea. azi n-am pus zahăr în ea, ci doar o picătură din sufletul meu…

bine, că niciun bar nu era deschis la ora 8 dimineața și că taximetristul care m-a dus la hash și m-a văzut apoi plîngînd, s-o fi gîndit: mamă, ce disperată după baruri e tipa asta, de plînge că nu e deschis, asta e deja altă poveste.

bumbu, ți-am pregătit cadourile, am făcut un bagaj în dorul lelii (nimeni nu știe să facă bagajele așa ca tine)

DSCN2538

și vin. mi-e frică și mi-e curaj. va fi bine și va fi rău. ca-n viață. dar vin.

g4

…plouă încet, încet, plouă și mi-este dor, de ochi tăi, să mor, îmi e dor…

 

5 thoughts on “invitație la cafea”

  1. Iubita mea,rana e deschisa inca, si te doare.O iubire mare,nu moare pt ca a murit unul dintre parteneri.Fa ce-i placea lui sa faca,arata-i ca ai invatat sa fii puternica,de la el(tu oricum,esti puternica),el e linga tine!Ei sint in alta dimensiune,dar pe aproape de noi,si mai presus de orice si-ar dori sa fim fericite.Ei sint,pentru ca sint Acasa,intre ingeri!Domnul sa te aiba in paza,draga mea!

  2. Si mai e ceva.Seara,cind e liniste si esti singura,inchipuieste-ti ca vine la tine.Spune-i tot ce ai pe suflet,plingi,jeleste,pt ca cumva durerea asta trebuie sa iasa din suflet.Astfel,iti alini durerea si in acelasi timp,dorul de el.Si beti cafeau imreuna.Eu fac la fel.Daca te ajuta sa stam de vorba,lasa-mi nr de telefon.Eva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *