la ce folosește o umbrelă?

dincolo de răspunsul evident: să ne apere de ploaie. (ca și cum ploaia ne-ar topi, dar asta e altă poveste)

mă plimbam agale pe stradă, cu vesta moto, desigur (să se vadă Blondi Wolf, domnule. inclusiv în troleu. cel mai tare e să-mi plimb vesta moto în timpul deplasărilor cu troleul). punctînd fiecare pas cu vîrful generoasei umbrele, aidoma unui mareșal țanațoș, împreună cu … bastonul de mareșal.

drumul mă poartă prin dreptul unei stații. acolo, un troleu oprit, cu cele 3 uși deschise pentru coborîrea și urcarea călătorilor. șoferul închide ușile din capăt. pe cea din mijloc, un bătrînel foarte firav se chinuie să coboare. reușește. în spatele lui o bătrînică și mai fragilă dă să coboare și ea. nu prea reușește. șoferul se uită probabil doar după cel ce coborîse și dă să închidă ușile și să plece. bătrînica începe să strige, ușile strîngînd-o, evident. lumea se agită – dar oricum bulevardul era foarte zgomotos din cauza traficului intens, așa că țipetele celor care priveau faza, nu se auzeau.

în acel moment, înșfac cu putere mînerul curb al umbrelei și mă năpustesc cu vîrful ei spre geamul de la șofer, în care bat de două ori cu multă forță.

ușile de la mijloc s-au redeschis, bătrînica a fost eliberată. eu nu am auzit niciun zgomot de cioburi care să indice că am pus o secundă mai multă forță decît era cazul, așa că am repus umbrela cu vîrful pe asfalt și mi-am continuat tacticoasă plimbarea.

concluzie: nu-i pentru ce se potrivește, ci pentru ce se nimerește.

ps: că tot vorbeam de veste

lansare_rockstad1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *