dacă anul trecut eram o mare vedetă, care parca în curtea căminului gheorghe chițu cu … mercedeasa (nu de alta, bumbu, dar știi că tu m-ai luat de la brașov, iar în pitești mi-ai înmînat cheile de la mercedes, pentru că era imperios necesar ca tu să ajungi cu goldwingul la întîlnirea moto de la odorhei…), anul acesta am fost mai moderată. ne mai temperează viața cîtodată, ce să facem.

așadar, am fost și anul acesta la astrofestivalul de la craiova. unde nu am excelat prin răbdare/ atenție/ concentrare, dar am revăzut niște oameni dragi mie cu care am  schimbat cîteva vorbe.

ușor n-a fost la astrofestival, pentru că se suprapuneau imagini de acum un an, cînd, sîmbătă dimineața nu ai mai bine-voit să răspunzi la telefon (eu m-am gîndit că fusese o întrunire bazată exclusiv pe mecanica fluidelor) dar, de fapt, tu veneai …glonț la craiova. că era ziua ta, domnule petrică și voiai să ne faci cinste, mie și prietenelor mele. ceea ce ai și făcut. iar duminică eram pe drumul de întoarcere unul după altul, desigur că eu după tine, tu cu goldwingul și eu cu mercedeasa…

dar am hotărît să fac și ceva nou anul ăsta, așa că am asistat la zilele craiovei, am mîncat un mic, o porție de hamsii (nu aveau mujdei și nu mi-au plăcut foarte mult) și mi-am luat o țigară cu nu știu ce arome (din care am tras vreo 3 fumuri și pe care apoi am aruncat-o).

lume destul de stresată și repezită la craiova (tipa care servea la o terasă, cînd ne-a văzut că intrăm, a făcut o mutră așa de lungă, de parcă ne întreba: dar voi ce căutați aici??) dar și oameni faini și relaxați: eu aveam un tricou cu un rățoi supărat, ridicînd degetul mijlociu – iar o doamnă de la o masă – pe la vreo 50 de ani, însoțită de o doamnă pe la vreo 70, aflate în fața unor halbe de bere – superi tari, gagicile – a zis că îi place mult tricoul meu. eu m-am uitat să văd dacă nu face mișto, dar nu făcea. chiar îi plăcea tricoul meu.

iar cea mai faină fază a fost la plecarea de la cămin, cînd cei de la poartă, în timp ce ne urau drum bun, ne-au înmînat cîte un trandafir, să avem o amintire frumoasă de la căminul gheorghe chițu.

trandafirul ți l-am adus, bumbule, că am trecut apoi pe la mormînt. să-ți dau trandafirul, să-ți aprind o lumînare, alta decît halba 🙂 (pe care am aprins-o vineri, cînd te țineai de ghidușii și o tot stingeai și apoi ai lăsat-o aprinsă pînă sîmbătă dimineața, cînd i-ai dat palpitații domnișoarei olimpia ;))

halba

și să-ți arăt tatuajul, desigur, cu toate că tu ai stat cu mine nonstop în timp ce mi-a fost bătut.

dar asta e altă poveste, pentru data viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *