articol nerecomandat celor care vor să se protejeze. (nu sînt deloc de condamnat aceia. și eu m-am protejat de niște fenomene dure, cît de mult am putut.)

am urmărit zilele trecute un documentar despre cei care au fost în moarte clinică. indiferent de vîrstă, mediu social, profesie, religie, toți au avut 3 puncte comune:

primul – totți relatează că, atunci cînd sufletul părăsește corpul, se deschide un tunel la capătul căruia se află o lumină și de acolo începe iubirea nemărginită. (nu ce știm noi aici că ar fi iubirea, că noi sîntem încă la pitici). dată fiind starea de armonie și de bine total, sufletele nu au vrut să se mai întoarcă înapoi în corp și implicit aici, pe pămînt. totuși aveau lucruri de îndpelinit și, dacă nu le îndeplineau viața asta – nu era niciun bai – dar reveneau în viața următoare cu aceeași listă de to do.

al doilea punct comun – după experiența morții clinice nimănui nu i-a mai fost frică de moarte.

și al treilea – lista de valori s-a rescris. nimic din ce contează aici enorm (recunoaștere, faimă, averi, case, funcții înalte) nu a mai avut importanță. importante au devenit compasiunea, toleranța, înțelegerea (aceste lucruri despre care vorbim cam cu jumate de gură, ca să nu ne/se întrebe lumea la ce sectă am aderat…)

cînd tu ți-ai luat rămas bun de la corpul tău și de la noi, cei în-trupați aici, unul din momentele de care aveam cea mai înfricoșătoare spaimă (acceptați-mi pleonasmul, că aia am simțit) era cel în care urma să te văd pentru ultima dată. pentru că nu știam cum arăți. pentru că nu știam ce ai simțit în ultimele clipe. atunci cînd te-am văzut, în ciuda protestelor interioare crunte – că nu e admisibil să te văd așa și, mai ales să te văd pentru ultima oară – am văzut pe chipul tău frumos ceva ce n-am văzut niciodată cînd erai aici și cînd te văzusem fericit, încîntat, surprins, plin de dragoste.

ultima oară însă aveai ceva total nou pe chip. cu siguranță în ultimele momente de viață, ai văzut tunelul, ai văzut lumina și pe chipul tău frumos s-a întipărit pentru veșnicie pacea divină.

în care plutești de atunci nestingherit…

IMAG0078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *