philadelphia

philadelphia înseamnă prima mea vizită în america, acum 7 ani. cu wawaaaa. cea mai tare cafea cu putință. mergi la wawa și te apuci să îți torni din toate ibricele de acolo tot soiul de cafele cu tot soiul de arome. și faci acele prăjiturele lichide de neuitat. acum am fost cuminte și modestă, așa că am folosit un pahar mic și am pus în el cafea cu aromă de pumpkin, de hazelnut și de vanilie. plus un creamer irish coffee. se vede că sînt ceva timp în america, nu? i can not find the proper words în românește. (nu că aș stăpîni engleza cine știe cît:))) but, you know…

wawa_phila

philadelphia înseamnă shopping. dar nu orice fel de shopping. ci shopping cu blondi și cu extraordinara ei copiloteasă, care pleacă la franklin mall. acuma, există șansa de a se ajunge la boston sau la chicago. ceea ce nu se întîmplă. se întîmplă doar să facem un ocol maaaare în jurul țuguiului care indică mall-ul și căruia nu-i găsim intrarea. dar nouă nu ne pasă. pentru că în final găsim intrarea verde. care e de fapt galbenă. shopping mai înseamnă și că franklin mall e circular. doar că, după vreo două ore noi ajungem la capătul cercului… ?? … nu-i bai. acolo dăm de o hartă și ne reorientăm rapid. i like shopping, spuse blondi cea devenită puțin pisi.

franklin_mall

și avem fițe, dacă e cazul, așa că pungile frumos inscripționate cu levi s, polo, tommy se adună dolofane în mîinile noastră, dîndu-ne credit în ochii vînzătoarelor care ne văd drept shoppingărese de soi. yeah, babe. i like that t shirt. it s awsome. can i try it? oh, you re gorgeous. you look fabulous.

philadelphia înseamnă și achiziționare una bucată geacă de motor din magazinul lui sam. care ne arată motorul lui.

sam_s_motorcycle

și apoi eu probez de zor geci de blugi cu blană, haine de blană. sub privirea soției lui sam (proprietarul) care îmi spune că tot ceea ce probez îmi vine perfect and this is disgusting. i know. i have this problem. îi răspund eu.

dar philadelphia înseamnă mai ales prietenie. cea mai de suflet. cea mai dragă. exact aceea prietenie de care citeam în Luna lui Zeze ;). cu oameni pe care nu-i vezi ani de zile și cînd îi vezi, simți aceeași căldură și aceeași legătură ca și cum ieri ne-am despărțit. de fapt, eu cred că prietenii nu se despart de-adevăratelea niciodată.

în cinstea prietenilor mei, pe care îi iubesc, închin primul pahar de martini alb extra dry pe care l-am băut în viața mea.

martini_dry

și cu măsline de martini. da. pentru că prietenii mei, în programul ultra aglomerat: muncă, bebeluș, casă, lasă tot și dau o fugă la magazin să ia măsline pentru cri.

din phila, cu prietenie.

3 thoughts on “la noi în philadelphia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *