la bulevard, birjar, la bulevard.

ei, bine, coana chirița, deghizată sub formă de Blondi Wolf și cu birjarul constituit din cele două picioare zdravene ale ‘mneaei, se îndreaptă hotărîtă spre bulevard. alias, broadway. în mannhatan, desigur.

acuma, evident că se abate ea, aidoma scufiței roșii, de la drumul cel drept și ajunge pe niște străduțe ceva mai obscure. bun. se pare că ne-am rătăcit un pic. nu-i niciun bai. e drept că nu am gps, aifon 6 apdatat la zi, naifon decît unul d-ăla de touch screen care merge cum și cînd vrea el și el nu vrea să meargă. deci nu merge. dar am o hartă de metrou. păi cum. se poate altfel. și e foarte tare să te desrătăcești cu o hartă de metrou pe care nu sînt trecute numele străduțelor mici pe unde mă învîrt eu bezmetică. noroc că mannhatanul este la înălțime și văd wtc-ul cel nou. chiar dacă empire-ul îmi rămîne ascuns privirii, insula este destul de mică și, în cel mai rău caz, merg de la est la vest și invers.

totul este însă atitudinea. mult calm. multă relaxare. orientare după al nu știu cîtelea simț și gata. am ajuns pe broadway. back to broadway, my friend.

unde constat că apetența pentru cumpărături a dispărut. a subsemnatei. bine, nu doar a ei, că nici oamenii de pe stradă nu mai sînt în numărul covîrșitor de ieri.

no shopping, în schimb dorință de eating. (ați observat deja că mă americănesc pe zi ce trece, da? :)) aș mînca un philly cheesesteak. pe care l-am ratat în philadelphia. că n-am știut de el. și îl ratez și aici pentru că nu îl are la primele 3 tonete întîlnite. așa că iau un gyros cu miel și un mix de banane cu căpșuni și cu afine. iamiiii. și mă retrag cuminte, cu veverițele, pe o bancă din union square.

union_square

așa, gospodărește, de duminică, în familie, eu cu Blondi.

gata papa. intrat totuși în magazin. poze cu union square.

union_square_2

achiziționat diverse. pipăit îndelung marfă. observat agitația dintre rînduri. avut senzație de cum ar fi dacă două cucoane s-ar încăiera pentru aceeași pereche de pantofi, dintre sutele de perechi. dar nu s-a întîmplat așa ceva. am rămas doar cu scenariul.

plecat din magazin. intrat în barnes and noble. ca o doamnă fină, inspirată și cultivată ce mă aflu. achiziționat una bucată set de tarot. daaaa.

urcat în n. coborît în queensboro plazza. urmărit ca țuguiul luminat (azi) în alb al empire-ului să se afle în permanență în spate dreapta iar calea de metrou deasupra mea. și ajuns astfel la biroul din queens per pedes, după o plimbare de vreo trei sferturi de oră prin cartier. că așa ești turist de-adevăratelea. cînd iei locurile noi la străbătut cu piciorul. și ce obosit, dar ce mîndru te simți, cînd ajungi în sfîrșit acasă.

din new york, sending all my love to you, the one and the only: Bloooondiiiiii. 😉

3 thoughts on “la noi la plimbare prin new york. again.”

  1. Cri iti aduci aminte acum 6 ani am cumparat Philly Cheese Steak si ai fost dezamagita…. ai zis ca este o chifla cu carne feliata si casacaval 🙂 atunci te asteptai la altceva… si tu si noi 🙂
    Intre timp ne-am americanizat 🙂 iar acum chiar imi place. Pana pleci sa nu uiti sa mai treci pe la noi. Cea din Philadelphia este cea mai buna din tara. Si nu glumesc!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *