pentru că am o datorie de onoare față de cititorii mei care și-au manifestat interesul (și) pentru scrierile mele pe teme de astrologie, tarot, symbolon și pentru că, odată și odată tot trebuia să reîncep acest tip de scrieri, vom aborda astăzi o exemplificare de noțiuni astrologice prin imagini. ca să n-o mai lungim: haideți să vedem cam ce anume ar putea să însemne un ascendent pe berbec. cu un marte să zicem în rac și cu un jupiter pe berbec în casa 1.

un ascendent pe berbec ar indica așadar o persoană care se poate remarca de la prima vedere, pentru că e extrem de posibil să aibă ceva de spus, ceva de descoperit, ceva de combătut.

symbolon_marte_berbec

spre exemplu, o discuție absolut lejeră la un pahar de vin despre un pahar de vin:

– ce vin e ăsta?

mîndrul posesor de ascendent pe berbec este gata să guste și apoi să știe ce fel de vin e:

– e un vin cu mult tanin, rotund și earthy.

ei, aici e aici. dacă te iei cumva de ultimul termen, simulînd nedumerire, posesorul de ascendent de berbec va simți nevoia să ridice sabia și să se avînte neînfricat în luptă:

– cum vrei să-i spun? pămîntos? pămîntiu? în română nu există un termen care să descrie perfect ceea ce descrie earthy. dar bine, hai, cu gust de pămînt. e bine așa? normal că nu e bine.

ei, bine, dacă jupiterul se află pe casa 1, tot ceea ce ar putea să fie un simpluț foculeț de paie, se poate transforma lejer într-o vîlvătaie. nu ne mai facem că scoatem sabia pentru a da semne că vrem să intrăm în luptă, ci chiar intrăm în luptă. apărăm idei pe care le vedem deja transformate în filosofii, convingeri care sînt deja integrate în sisteme:

Symbolon_Jupiter_Berbec

posesorul de ascendent în berbec cu jupiter pe casa 1 către interlocutor:

– spune tu, dacă știi.

acuma e interesant tare. se vrea să știi pentru că e nevoie de un combatant. totuși, ar fi de dorit să nu prea știi (deși să te chinui să arăți că știi), pentru că, dacă știi, va intra în acțiune martele de pe rac:

Symbolon_Marte_Rac

adică, un fel de:

– lasă, că-mi iau eu jucăriile și plec

– vino imediat încoace.

– nu vin niciunde (poate aveam de gînd să vin, dar acum, că mi se impune, clar că nu voi veni)

– și cu jucăriile ălea ce vrei să faci?

– nu vreau să fac nimic. n-am nevoie de ele. las jucării, las tot. lasă că vi se va face vouă dor de mine…

cam așa ar putea să reacționeze un marte în rac.

drept pentru care, cel mai bine este să guști vinul, să admiți că are într-adevăr un gust așa, mai greu, cumva ca de pămînt, e adevărat și apoi să mai ceri pur și simplu un pahar.

– tot cu un earthy wine?

– tot. tot.

***

de la astrologul de serviciu, noroc!

***

ps. poate sînteți curioși să vedeți cum funcționează ascendentul vostru? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *