pentru că mai trebuie și puțină relaxare.

și pentru că se înfiripă și un anume dor de bv city. 🙂 și de paradisul acvatic frecventat cu conștiinciozitate acasă.

așadar, spa castle, complex de saune în queens, new york.

prima observație datează chiar de pe drumul către spa castle. drum parcurs cu metroul 7. care metrou are un capăt de linie în times square și al doilea la flashing. paranteză: pe vremea cînd urmăream cu maximă concentrare tot felul de competiții de sport, știam că grand slam-ul este alcătuit din 4 turnee: unul la paris, altul la melbourne, altul în londra și unul la flushing. întotdeauna mi-am spus că flashing meadows este un turneu printr-un orășel absolut exotic, imposibil de localizat pe hartă. ei, bine, turneul cu pricina se joacă pe arena de la flushing meadows (logic), arenă pe care am avut ocazia să o admir din metroul 7. ca să vezi unde era acel orășel exotic, la noi, la new york. chiar în queens…

cît trăiește, Blondi învață.

bun. am ajuns și la spa castle. bilet pe toată ziua: 40 de dolari.

intrare apoi în vestiarul de doamne, unde mi s-a atras atenția să mă descalț, că toată lumea este desculțată. eu am arătat spre perechea de șlapi din picioare. dar mi s-a atras atenția că desculț nu înseamnă cu șlapi. ok. m-am conformat. am găsit dulăpiorul cu numărul indicat pe brățara primită la intrare. am căutat în zadar vreo cabină de schimb. cînd am văzut cum toată lumea patrulează nonșalantă dezbrăcată pe acolo, m-am schimbat în fața dulăpiorului în costum de baie. pregătindu-mă să iau cu asalt scările la nivelul superior, am fost oprită de o foncționară zeloasă, care mi-a pus în brațe un tricou și un short, cu care să patrulez în incinta complexului, mai puțin în zona rezervată femeilor, unde te puteai despuia în voie.

am luat echipamentul, am urcat scara și am pornit explorarea.

la spa castle există un bufet de salate. și de fructe. și un restaurant de sushi. ca să fim relaxați, dar nu cu burta goală. există la nivelul următor o tonetă faină de unde se poate lua înghețată. am luat, recunosc. doar am venit aici să mă relaxez, nu? la ultimul nivel există un bar. de unde se pot achiziționa băuturi alcoolice, maxim 3 per bărțară. (pentru că tot ce achiziționezi, se marchează pe bărțara de la mînă și se plătește la final. altfel nu mai ieși din castle. 🙂

la spa există bine-nțeles și saune: cu infra-roșii, cu/ de gheață, cu cristale,

spa_castle_cristale

saune foarte fierbinți și uscate, saune umede, bazine cu apă fierbinte afară – și ce poate fi mai plăcut decît să fii în apă fierbinte și să te ningă. pe mine m-a nins. 🙂

saunele au împletituri de lemn pe care te poți întinde și stai așa, așteptînd eliminarea de toxine prin transpirație.

ce este foarte interesant este că, spre deosebire de paradisul acvatic, unde intri în saună în costum de baie și spre deosebire de austria sau țările nordice, unde sauna se face cum te-a făcut mama ta, aici intri doar în acea uniformă. pe care o transpiri de mama focului, după care, treaba ta ce faci.

dacă te decizi să cobori la doamne, atunci poți să faci duș și să renunți la toate hainele, băltăcăindu-te fericit în bazine, bazinulețe cu masaj, hidro-masaj, apă rece, călîie, fierbinte, fierbinte rău.

cînd ești pe drumul către ieșire din saună, poți să admiri ca un copil cum ai la dispoziție șampon pentru păr, mănuși pentru nu știu ce soluție cu care îți poți lua straturi de piele moartă, loțiune de mîini și păr. așa că, utilizînd Blondi tot ce avea la dispoziție, își spune că nu i-ar strica și o mască de păr. se uită ea agilă ca o pasăre de pradă să vadă unde ar găsi o astfel de mască. pe care o găsește într-un recipient micuț, pe care îl înșfacă din mijlocul unor femei care se dușează de zor. da. pare a fi o mască bună. se duce Blondi să-și lase prosopelul și apoi țîșnește către cutia cu mască de păr. în aceL moment, o asiatică încrîncenată îi spune: no, this is mine. 

așa că Blondi ia mîna repede de pe cutiuță, bombănind o scuză, drept pentru care, prietenei asiaticei cu pricina i se face milă și spune: but you can use it, if you like.

desigur că nu mai folosesc nimic. mă usuc, mă echipez lîngă dulăpior și dau să plec.

acolo, două americance de culoare, bine crescute cu … carbo-hidrați, enervîndu-se reciproc una pe cealaltă, în timp ce încearcă să închidă dulapul.

– you are not doing the things easy, you know?

trecînd o altă tipă pe lîngă ele, una o întreabă pe nou venită:

– știi cum se închid dulapurile astea?

– da. trebuie să pui brățara pe acel mini-cititor.

– am tot pus-o și degeaba.

– dar ce număr ai la dulap?

– aaa, dar ce, e cu numere.

– desigur. pe brățara ta e trecut un număr.

moment în care, tipa care ținea brățara cu numărul întors, o repoziționează așa încît să-și poată citi numărul de pe brățară și să-și găsească apoi dulapul. desigur că își îndesase hainele în primul dulap care-i venise la socoteală.

hai că nu e doar blondi cu masca de păr…

relaxată bine, am părăsit în noapte castelul, promițîndu-mi că voi reveni.

din spa castle queens, new york, relaxați-vă! da?

Blondi

4 thoughts on “spa castle – să ne relaxăm, așadar!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *