new york – brooklyn.

barclays center din brooklyn. meci de baschet  de nba de-adevăratelea. brooklyn nets (ai noștri, dat fiind faptul că brooklynul e la o aruncătură de băț de queens) și san antonio spurs, care e tumna din texas. (apropo de numele celor din texas, știți ce înseamnă spurs? pinteni. zise Blondi, care în fiecare zi își îmbunătățește cunoștințele lingvistice :))

se trece de controlul de securitate și terenul se oferă imediat vederii.

stadion_barclays

se achiziționează o bere și o cutiuță (pe model american, desigur) de popcorn.

barclays_popcorn

pe care se presupune că Blondi o va ține bine. dar emoțiile primului meci de nba văzut live își vor spune cuvîntul și ea va vărsa jumătate din cutie pe jos pe la mijlocul celei de-a doua reprize. așadar, la acest meci, la un moment dat, din secțiunea 223, a plouat cu confetti sub formă de floricele. (nu a fost o pierdere prea mare, pentru că exista opțiunea de reumplere non stop a cutiei cu pricina.) așa că nu se aruncă doar cu tricouri în pauză de pe teren către spectatori, ci și cu floricele de la spectatori cître alți spectatori. (pînă la teren n-au ajuns floricelele…)

arena barclays are aproximativ 17 mii de locuri. probabil că la meci au fost undeva pe la 14 mii de spectatori.

Blondi a privit de la înălțime terenul, s-a uitat și spre ecranul imens postat exact în dreptul ei și s-a pregătit să vadă confruntarea de pe teren. 4 reprize a cîte 12 minute. coșuri spectaculoase, slam dunkuri, recuperări din buza inelului.

barclays

în pauză majorete bune, pardon, bine antrenate, animînd publicul. căruia i se cerea periodic și să facă zgomot, cît mai mult zgomot, a căruia intensitate se cuantifica.

Blondi avea un surîs larg, urmărind – în timpul jocului- finețea execuțiilor de 3 puncte, agitația și tensiunea din căciulă, oftatul greu al tribunelor la aruncări ratate.

după cele 4 reprize meciul era egal. ei, bine, cu această ocazia a aflat și microbista noastră (se spune oare și pentru pasionații de baschet așa?) că meciul de baschet nu se poate termina la egalitate, drept pentru care a mai primit bonus 5 minute de prelungiri. și n-aveți idee cît de multe lucruri se pot întîmpla în ultimele 5 minute ale unui meci de baschet. prosoape aruncate de antrenori cînd ți-e lumea mai dragă (adică în momente psihologice), ratări incredibile, coșuri incredibile. rapiditate. adrenalină. că a uitat Blondi de buzele ei umflate de la sarea de pe cele 12 kilograme de floricele îngurgitate pe parcursul meciului și a zvîcnit în picioare de cîteva ori în ultima repriză.

în final au cîștigat ai noștri: brooklyn nets – san antonio spurs: 95 la 93.

ce ar mai fi de spus: poza de final

barclays1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *