în new york, două persoane de același sex ținîndu-se de mînă, reprezintă un lucru obișnuit.

într-o noapte, în timp ce ploua, am suprins un sărut pasional,  iar protagonistele erau două femei. energia dintre ele era …foarte fizică și foarte intensă.

e adevărat că femeile care joacă rolul de bărbat în cuplul de lesbiene tind să se manifeste cu o masculinitate agresivă, făcînd gesturi pe care bărbații nu le fac. de asemenea, bărbatul care joacă rolul de femeie tinde să se poarte într-un mod excesiv feminin, care de fapt nu se reîntîlnește la femei în mod normal.

mergînd eu cu metroul, îi văd pe cei doi bărbați frumoși, tineri, aranjați, țînîndu-se tandru de mînă. stînd pe băncuțele din metrou. în fața lor, două gagici în picioare, ținîndu-se cu mare greutate de un stîlp, căzute îmbrățișate una în brațele celeilalte. una dintre ele, înaltă și blondă, care era chiar în fața mea, încerca din răsputeri să vadă ceva pe ecranul mobilului scos cu un efort considerabil din poșetă. acuma, tot ce poate ca îmbrățișarea lor să nu fi fost atît de normală și de firească precum ținutul de mînă al celor doi bărbați. de băut, nu cred că băuseră, pentru că nu miroseau deloc a alcool. probabil că nu era nici lesbiene, ci doar două prietene foarte bune, care luaseră niște substanțe foarte tari, care se jucau de zor cu mintea lor.

tipa cea blondă și înaltă mai scormonește după ceva în geantă. scoate un fel de încărcător pe care reușește in extremis să-l atașeze la aifon (desigur). doar că, atunci cînd încercă să-l bage în geantă, încărcătorul îi cade. moment în care unul din cei doi tipi, galant, se apleacă după încărcător și i-l dă. tipa îi mulțumește și apoi se bălăngăne către însoțitoarea ei, care repetă de zor: we are not ok. we are not ok. 

but of course we are, spune cea înaltă, în timp ce îi cade și aifonul din mînă pe jos și lumea începe să zîmbească.

din păcate eu trebuie să cobor, așa că las cele două cupluri în metrou.

în williamsburg, pe străzi, mirosul inconfundabil de iarbă.

ps. știți ce înseamnă păpucii atîrnați pe sîrmele de telefon/ telegraf/ iluminat public?

shoes

 

delimitarea zonelor de acțiune și influență…

pps. dragă mamă și tată, eu sînt doar un observator cuminte. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *