cu rufele la spălat. în public. pentru că așa se poartă aici, în america. 🙂

după cum spuneam mai demult, tot vedeam omuleți cărînd saci sau sacoșe mari, care păreau greuțe. și am dezlegat dilmea: se duceau la laundry. adică să spele.

cum se realizează treaba asta. iei tu frumos toate hăinuțele care s-au strîns pentru spălat, le introduci în niște sacoșe spațioase, iei detergent, balsam și cîteva șervețele frumos mirositoare și te duci cu rufele la spălat. ei, nu chiar pe malul apei, cum se spălau la noi pe vremuri. ci la o spălătorie. unde găsești aliniate mașini de spălat de diverse dimensiuni. bagi țoalele într-o mașină,

laundery

(sau mai multe, depinde cîte haine ai), introduci 1,75 dolari sub formă de monede de 25 de cenți (dacă nu ai monede, nu-i bai, că acolo există un automat care îți preschimbă hîrtiile în monede), pui detergent și balsam și le lași să fie spălate vreme de 35 de minute. în acest timp, poți rămîne acolo, unde te există varianta să încerci să faci banii necesari uscării haineler. cum să-i faci? simplu:

laundery2

dacă vezi că fortuna nu vrea să miște monedele către tine, nu insiști (e mare lucru în viața asta să insiși cînd trebuie și să nu insiști cînd nu trebuie :)) și mai vezi ce ai de rezolvat prin preajma spălătoriei. dacă nu ai nimic, stai cuminte acolo, admirînd mișcarea molcomă a mașinilor de spălat în funcțiune.

după cele 35 de minute regulamentare, iei un coș

laundry

pui în el hainele spălate și le duci la șirul de mașini de uscat rufele. în funcție de cantitatea lor și de cît de groase sînt, stabilești de cîte cicluri de uscare e nevoie. un ciclu de uscare: 7 minute – 25 de cenți.

terminată fiind și această operațiune, iei același coș, scoți rufele și purcezi la împachetarea lor artistică, folosindu-te de mesele speciale.

laundery3

împachetezi tu o perioadă delta t, în funcție de dexteritatea pe care o ai, de cît de la dugă vrei să fie împachetate, de cît de tipicar ești și apoi așezi rufele spălate, uscate și frumos împachetate în sacoșele gigant cu care ai venit la laundry…

eventual poți fi întrebată dacă ești din columbia. răspunzi, evident, că nu. 🙂

interesant că te simți cu adevărat mai curat după ce ai ți-ai spălat rufele în public…

6 thoughts on “eu fac laundry…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *