Cînd mă întreabă cineva ce să-mi aducă, răspund: lumînări. Din ălea parfumate, nu vă gîndiți la altceva…

Am primit de curînd niște bețigașe aromate. Avînd de data aceasta o gamă largă de arome la dispoziție, am ales două tipuri diferite. Bun. Am primit și suportul de lemn, în care să înfig bețigașul. Iau un bețigaș. Constat că are o parte mai subțire, pe care o înfig în suport. Stă. Nu-i rău. Aprind celălalt capăt și constat cum ia imediat foc și flacăra devorează bețigașul în cîteva secunde. Hmmmm… Nu cred că asta e ideea, mă gîndesc eu, în timp ce caut șervețele cu care să șterg rămășițele carbonizate ale bețigașului. Găsesc șervețele, curăț temeinic (mai mult sau mai puțin) biroul și trec la următorul bețigaș, pe care îl înfig invers, aprinzînd partea subțire. Care fumegă vreo două secunde și apoi se stinge. Aștept, dar nu se mai întîmplă nimic. Mai aprind o dată. Se stinge de asemenea. În final, urmăresc cu flacăra chibritului aprins tot bețigașul, drept pentru care se aprinde tot, fumegă vreme de vreo 20 de secunde și gata și al doilea bețigaș.

M-am lămurit cu ele. Sau cu mine în raport cu ele. Așa că trec la chestiile clasice și iau lumînarea parfumată de cafea, care are nu mai puțin de 4 fitile. Le aprind pe toate 4 deodată, savurez aroma de cafea, închid ochii într-o stare de apropiere de zen. Noroc că îi deschid apoi rapid, pentru că flăcările celor 4 fitile s-au unit și au format o mini-vîlvătaie. Stau cu mîna pe paharul de apă pentru udat florile, dacă e  caz de forță majoră. Bine măcar că aroma fină rămîne o desfătare a simțului olfactiv. Dar nu pentru mult timp, pentru că iau foc rapid boabele de cafea care decorează lumînarea și din nou un fum gros la mine în birou, plus un miros de boabe de cafea carbonizate – miros greu și înecăcios.

Suflu cu putere peste flacără și o sting.

Ia să mă reîntorc eu la lumînărele sub formă de pastilele cuminți…

luminare_parfumata

Așa e și în viață. Trebuie să vedem ce vrem. Vreme lumină sau lumină cu senzații tari? Flacără inofensivă? Sau din cea care arde/ carbonizează…

Pentru astăzi, la secțiunea AstroTarot, arcana majoră XIV, Cumpătarea.

Tarot_Rider_Waite_XIV_Cumpatarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *