Giani era încîntat de jucăria de-i spune Facebook. Eu, nu. Îi și spusesem să nu cumva să apară etichete cu mine prin mediul virtual. Om de cuvînt fiind, mi-a respectat dorința.

Cînd a decis acum un an să plece, lumea mea s-a dărîmat. A căzut, precum au căzut turnurile gemene. Bum. Cimentul s-a transformat în praf și pulbere.

Am căutat atunci o poză care să fie absolut explicită și am pus-o drept copertă pe contul meu de Facebook:

the_kiss

Să se vadă, să se știe, dar, cel mai mult, să știu eu. Să rămîn măcar cu atît. Să mă agăț de ceva, de un fir de pai. Să pot supraviețui cumva…

Viața și-a continuat cursul și m-a luat cu ea. Cum ne ia pe toți. Fără să ne întrebe nimic. Am avut accident de motor, m-a mușcat un cîine, am plecat în America, am scris romanul Vara Aroganțelor.

Și m-am gîndit că trebuie să schimb poza. Dar cum s-o schimb? Nu va însemna asta că dragostea noastră s-a terminat? Că l-am uitat pe Giani? Cum să nu mai am imaginea noastră în fața ochilor?

Astăzi se împlinește un an de cînd nu mai ești aici. Astăzi îți fac cadou înțelepciunea mea: voi schimba poza de copertă. Vreau să merg fără cîrje. Dragostea pe care noi am trăit-o, nu trebuie probată, confirmată, demonstrată. Ea rămîne încrustată în univers, așa cum rămîne fiecare gînd pe care îl avem, fiecare emoție, fiecare faptă (și de-ia trebuie să fim responsabili). Iar viața își continuă cursul și nu e drept ca eu să nu fiu aici…

Rupînd atașamentele, nu distrug dragostea. Ea e acolo și nu are nevoie de o poză, de un tablou și nici măcar de  un tricou cu lupi. E de esență prea puternică pentru a mai avea nevoie de forme concrete de manifestare.

Te iubesc!

Howgh, cum zicea Winnetou.

vama

2 thoughts on “9 aprilie – cum am decis să fiu un om înțelept și puternic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *