Se spune că iadul există și că noi îl vom experimenta atunci cînd vom trece dincolo și vom simți tot ceea ce i-am făcut pe ceilalți să simtă. Tot ce am semănat în sufletul celuilalt, toată suferința și durerea, o vom experimenta-o pe viu.

În viață există o balanță care se echilibrează întotdeauna. Nu cînd și cum credem noi. Pentru că fiecare din noi e prins în pătrățica lui și judecă după regulile lui. Pătrățelele noastre se compun însă într-o imagine mult mai amplă, pe care mintea nu poate (încă) să o perceapă. Și echilibrarea balanței se realizează după regulile imaginii celei ample. Dar, clar, se realizează. Și atunci e limpede de ce să facem bine celorlalți: pentru că așa cum vom experimenta suferința lor, așa vom experimenta și satisfacția și starea de bine pe care le-am provocat-o noi.

Semănăm vînt, culegem furtună. Semănăm raze de soare, culegem lumină și căldură.

Toți ne dorim o persoană perfectă, o legătură perfectă, o familie perfectă. Și atunci sîntem dispuși să iubim. Cîtă vreme e bine, iubim fără opreliști. Cînd apar problemele, discuțiile, rupturile, despresiile, plictiseala, cînd viața de zi cu zi dă buzna în idilismul din sufletul nostru, atunci apare provocarea adevărată. De care noi tindem să ne ferim, situîndu-ne sub protecția orgoliului, a comodității și a fugii. De ce să stau, dacă e greu? Iubirea noastră e ca o domnișoară de pension, care se îmbolnăvește la prima adiere de vînt… Nu are forță, consistență, profunzime. E tot o vulnerabilitate și-o fiță.

Ceea ce îmi aduce aminte de un banc: un tip murdar, încălțat cu niște cizme inglodate, intră într-o sală de bal și se oprește lîngă cea mai serafică domnișoară, pe care o întreabă galant: domnișoară, dansați? Tipa îl privește cu un dispreț rar și răspunde sec: nu. La care tipul, imperturbabil, continuă: perfect. Atunci haideți afară să mă ajutați să împing un tractor.

Dragostea nu se desăvîrșește în sălile de bal și în dansurile grațioase, ci pe cîmp, în noroi, la împins de tractoare… 🙂

Pentru astăzi, la secțiunea AstroTarot, Venus în Rac în opoziție cu Pluto în Capricorn. (Opoziție care va să vină).

symbolon_luna_balanță   symbolon_Pluto_Capricorn

2 thoughts on “Despre iad, dragoste și tractoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *