Există cîteva enunțuri foarte răspîndite: zodiile? Hai, lasă-mă cu prostiile astea. Sau: spune și tu ceva repede despre mine și despre zodia mea, hai că doar nu-i mare lucru, nu te costă nimic. Ori: te ocupi cu așa ceva? Te credeam fată serioasă și inteligentă. 

Cînd mi s-a solicitat un horoscop săptămînal, am avut ezitări și acestea nu din cauza faptului că n-aș putea spune acolo, două trei vorbe despre toate zodiile (să fim serioși, doar sînt absolventă de Litere), ci pentru că este extrem de greu să faci previziuni astrologice mai ales la modul general: mîine, toți Racii vor avea parte de trei ceasuri rele și de doar două bune… (Partea foarte bună este că mi s-a asigurat tot sprijinul pentru ca eu să-mi susțin punctul de vedere așa cum consider și nu așa cum se face în mod deja clasicizat). Pentru a realiza un studiu previzional cu acuratețe, pornești de la astrograma natală a persoanei (repet: a persoanei, nu a tuturor nativilor), unde identifici elementele de bază din acea hartă, pe care hartă aplici apoi harta tranzitelor și vezi legăturile dintre cele două hărți. În acest fel poți vedea ce modificări e posibil să apară pe viitor și în ce domenii de viață.

Există o polemică aprinsă în lumea astrologilor, în legătură cu a face sau nu horoscoape. Avantajul ar fi că lumea se poate apropia astfel de astrologie, dezavantajul clar este că ceea ce se poate obține în urma unui astfel de horoscop este o versiune demo, care pornește de la o singură planetă (Soarele – ele sînt 10 în total într-o astrogramă, ca să menționăm doar planetele, nu și asteroizii, stelele fixe, punctele virtuale etc etc), drept pentru care nu are cum să fie valabil decît în linii foarte mari.

E ca și cum tu ești pilot de curse și ți s-ar cere să conduci la nivel de competiție o … căruță…

XIXsoarele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *