“E adevărat că udăm o plantă pentru a o hrăni, dar tot singură va trebui să crească.”

Pensiunea_Doina_flori

“Atunci cînd Isus se afla la judecată, Pilat, nevrînd să îl condamne, l-a îndemnat să vorbească în apărarea sa, spunînd: nu știi că am și puterea de a te crucifica și pe aceea de a te elibera? Isus i-a răspuns: nu ai putea avea nicio putere asupra mea, dacă ea nu ar fi venită de Sus.”

“Așa cum spunea Sfîntul Augustin: nu există sfînt fără trecut și nici păcătos fără viitor.”

“Ce se întîmplă, de exemplu, dacă sînteți implicat într-o căsnicie plină de abuzuri, dar simțiți că este vorba de karma? Trebuie să rămîneți în acea situațieși să vă lăsați abuzat sau trebuie să plecați?

Regula de aur este să încercați mai întîi să faceți ca lucrurile să meargă, fără să fugiți de ele. Nu e indicat să vă evitați karma, fiindcă se va întoarce înapoi și vă va găsi, dacă nu v-ați învățat lecția. Acestea fiind spuse, a vă afla într-o situație karmică nu înseamnă doar să acceptați situația și să vă lăsați abuzat. Dacă sînteți implicat într-o relație abuzivă și ați făcut tot ce ați putut pentru a îndrepta lucrurile, dar situația devine intolerabilă, bineînțeles că va trebui să acționați decisiv.”

“E ușor să fii bun cu cineva care e bun cu dumneavoastră, dar nu și cu cineva care vă poartă ură: acesta este adevăratul test al bunătății.”

“Unii oameni gîndesc astfel: nu vreau să iert acea persoană. A făcut un lucru îngrozitor și nu vreau să scape nepedepsită. Iertarea nu înseamnă că cineva scapă nepedepsit. Persoana care a făcut rău nu se poate eschiva. Iertarea înseamnă că vă eliberați unul pe celălalt. Persoana care a făcut rău va avea în continuare de înfruntat lecții karmice, dar ele nu vă vor mai implica și pe dumneavoastră. De aceea, nu contează dacă persoana pe care o iertați vă cere iertare sau nu, dacă se căiește sau nu. Iertarea vă eliberează pe dumneavoastră. …”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *