Pardon. Cu relația pe piață.

Haideți în reprezentanță la noi! Vă prezentăm cea mai bună ofertă! La portare primiți ultimul model de partener de pe piață, cu cele mai mari îmbunătățiri și performanțe! Plus o tabletă cadou!

Nu ne place să fim singuri, fiecare avînd încă în minte arhetipul prințului salvator pe cal alb (între timp, poate nu mai e chiar prințul, ci e vreun mare manager iar calul alb o fi vreo mașină ultimul răcnet, poate tot albă), respectiv arhetipul Ilenei Cosînzeana (care a devenit poate între timp un fel de femeie fatală, dar care ne devine credincioasă trup și suflet și ne rezolvă toate hibele). Avem în minte o astfel de persoană (evident, imaginară) cu care sigur am scoate ce-i mai bun din ființa noastră. Dar, cum o astfel de persoană se încăpățînează să nu apară sau apare, dar stă așa doar primele luni, hai sa zicem primul an, după care își dă arama pe față și constatăm că partenerul nostru nu e cel din basme, avem o lejeritatea foarte mare în a spune că nu e persoana potrivită. Ne-am înșelat, o lăsăm baltă și căutăm mai departe. Ca și cum ne-am achiziționat ultimul model de aifon sau de Samsung, e bun cîteva luni, parcă ne-ar satisface, dar apoi apare un mic bug și, ca și bug și mai mare, apare deja pe piață următorul model care clar că trebuie să fie performant și el este cel potrivit nouă. Desigur, pînă la următorul…

Cam așa tindem să facem și cu partenerii noștri. A fost bun la început, dar acum nu mai merge la fel și uite ce de oferte sînt pe piață… Ca să nu mai vorbim de modelul ăsta super slim și care te atinge, adică e foarte sensibil la atingere. 🙂

Ne vine ușor să abandonăm proiectele vechi… Punînd libertatea și independența noastră pe primul loc, ajutîndu-ne de varietatea care este în jurul nostru, de ploaia de oferte, nu știm ce înseamnă cu adevărat o relație. Nu ne mai vine greu să plecăm, ci ne vine greu să stăm și să luptăm. Și nu cu celălalt, ci mai ales cu noi înșine.

Circula la un moment dat în acest carusel amețitor numit internet o poză cu doi bătrînei care deslușeau secretul longevității cuplului lor: facem parte din generația care, atunci cînd se strica un lucru, îl repara, nu îl înlocuia cu unul nou.

Atenție: a nu se înțelege că, pentru a funcționa o relație trebuie nepărat să-l reparăm pe celălalt. În niciun caz! Trebuie doar să ne reparăm strict pe noi și să rezistăm tendinței de a alege calea cea mai ușoară.

  symbolon_venus_vărsător(b)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *