Din cînd în cînd bebiță are chef de suzetă. Mai ales noapte cînd binevoiește să se trezească. Îi dai suzeta. Îl auzi cum trage cu sete din ea. Aștepți ca un plop lîngă pătuțul lui să vezi dacă e în regulă. E în regulă. Te lungești în pat. Aștepți cu inima strînsă zgomotele care urmează. E în ordine. Bebiță suge cu forță din suzetă. Cînd dai să ațipești, pare să ațipească și bebiță. Dar nu ațipește. Nu. Zgomotul de supt zdravăn din suzetă e înlocuit de un zgomot nou, asemănător spectatorilor care scuipau semințe la meciurile de fotbal. Bebiță nu e la niciun meci și nu scuipă semințe. Scuipă doar suzeta. Cu sete. După care, după o secundă sau două, începe să plîngă de mama focului. Normal că vrea suzeta înapoi. Degeaba îți pui plapuma și perna în cap. Degeaba te gîndești că e inuman acest joc la două noaptea. Te ridici agale, iei suzeta, i-o dai lui bebiță care tace fericit și începe să sugă din ea. Aștepți ca plopul lîngă pătuțul lui să vezi dacă e în regulă. Te lățești în pat. Și din nou, scuipatul ca de semințe și plînsul de rigoare. După încă nu știu cîte reprize de acest gen se face o ședință fulger cu un brainstorming, trecîndu-se în revistă cît scotch există în casă, cît elastic, cît țichi. Da, nervii tăi sînt țichi, mai ales că tu ai fost campioana somnului netulburat. Pușca și curea lată, ce le mai dormeai odată… 

Dar nu trebuie anunțată protecția copilului. Nu i-am legat suzeta cu nimic și, hai să fim serioși, cîți dintre dumneavoastră (sa vorbească doar cei care sînt părinți, pentru că ceilalți, cu tot respectul n-au niciun cuvînt de spus) nu v-ați surprins cît de ingenioși puteți fi cînd vine vorba de metoda de fixare a suzetei în gurița dulce a bebelușului.

Pînă la urmă l-am luat pe bebiță în pat și i-am ținut suzeta fixată cu degetul meu arătător. Da, știm, greșit să l-am luat pe bebiță în pat cu noi, greșit că am folosit degetul de post de fixodent. Dar bebiță a adormit în scurt timp, așa că ni s-au fost iertate toate greșelile.

Din jurnalul lui bebiță

Mă joc cu ai mei haioși părinți o versiune nouă de v-ați ascunselea. Eu trag din suzetă, ei se ascund, apoi eu o scuip și ei vin singuri din ascunzătoarea lor. Cred că le place foarte mult, pentru că jucăm mult timp jocul acesta. La un moment dat mă plictisesc, dar vin ei cu o upgradare la joc. Vor să ne ascundem toți trei. Ne ascundem și… Nu știu dacă ne găsește cineva, că eu tocmai ce am adormit.

suzeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *