Împingeam de zor la cărucior (da, cel portocaliu) în Poiană, pe drumul către gondolă. Bodogăneam în barbă-mi. Subit am înțeles că nu are niciun sens să bodogăn că e greu la deal cu căruciorul cel portocaliu, mai ales cîtă vreme eu trebuia să fiu la schi. Mi-am spus să îmi imaginez că aș fi la schi, nu aș fi găsit loc de parcare decît mult mai jos și aș fi urcat exact pe același drum, fiindu-mi la fel de greu sau poate și mai greu, în timp ce mi-aș fi cărat schiurile, bețele și rucsacul și aș fi mărșăluit în clăpari. De asemenea, acum, că au dat căldurile, geanta lui bebiță, bebiță însuși, scoica și ce mi-o mai fi trebuind, sînt greutăți comparabile cu geaca de motor, casca, rucsacul și tankbagul. Așa că îmi dau seama că, de fapt, degeaba mă vait, pentru că am antrenament la cărat.

Din jurnalul lui bebiță: sînt foarte mîndru că o ajut pe mami să își definească diverse grupe de mușchi. Mai ales sternocleidomastoidianul. Ei, bine, nu știu dacă și pe acela, dar sună tare bine: sternocleidomastoidianul.

*

Pun de o cafea, din aceea fără cofeină. Am spălat ibricul cel mic, am pus apă, l-am asamblat cu grijă, l-am pus pe foc, am așteptat să bolborosească, am închis focul, am lăsat cafeaua să se odihnească și apoi mi-am turnat în ceșcuță … apă chioară fiartă. Uitasem să pun și cafeaua.

Din jurnalul lui bebiță: mămica mea cea haioasă bea cafea fără cofeină și fără cafea…

*

La cumpărături cu bebiță. Ajung la casă. Îl țin pe bebiță și mă gîndesc dacă să scot banii sau să încerc să pun lucrurile cumpărate în plăsuța cu floricele. Nu meditez prea mult, pentru că un domn de la coadă mă întreabă dacă îi dau voie să mă ajute. Îi dau, cum să nu, iar el îmi așază meticulos toate produsele în pungă, în timp ce eu scot banii, plătesc și îi mulțumesc.

Din jurnalul lui bebiță: i-am făcut cu ochiul tipului de la coadă să o ajute pe mămica mea.

*

La plimbare. Scoate din mașină cadrul căruciorului. Ia landoul. Montează-l. Ia-l pe bebiță din scoică. Pune-l în landou. Închide portiera. Dai să pleci, dar te întorci, deoarece ai uitat geanta lui. Iei genta, o agăți de cărucior și pleci agale la plimbare. Soare, frumos. Auzi pași grăbiți în urma ta: doamnă, ați lăsat portiera de la mașină larg deschisă. 

Din jurnalul lui bebiță: bine că a uitat doar portiera deschisă și n-a uitat să mă pună pe mine în cărucior.

*

Cu mărțișorul agățat la piept și înfășurat în wrap (pînză specială în care îl cari pe bebiță) filozofez: griji îmi pot face oricînd, bebiță e mic doar acum. Așa că, dacă n-am făcut diverse chestiuni importante pînă în acest moment, înseamnă că diversele pot aștepta în continuare.

wrap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *