Tatăl lui Bebiță, trezit pe la 5 și un pic, vreme de cîteva dis de dimineți bune: Am văzut deja atîtea răsărituri, că aproape m-am plictisit de ele. Bebiță este un mare domn și, în ziua următoare, își trezește tatăl la 3 noaptea.

*

Eu, filosofînd de zor: un Bebiță într-un cuplu face lucrurile ușoare, grele și pe cele grele, foarte grele. Un Bebiță are rolul de a zgudui din răsputeri construcția, pentru a vedea dacă are bază solidă sau e cu bulină roșie.

(Bebiță e un fel de Saturn în hartă.) 🙂

*

Tatăl lui Bebiță: e greșit să ne gîndim că Bebiță va avea o datorie față de noi, pentru ceea ce facem noi acum. Noi, în calitate de părinți de Bebiță, nu facem decît să ne plătim datoria față de părinții noștri.

*

Cum se pleacă la drum cu Bebiță. (Drum însemnînd și o excursie în parc): geantă în care avem pamperși, șervețele umede, hăinuțe de schimb, o hăinuță mai groasă, cutia cu lapte praf (cu măsura de lapte într-însa – nu vă imaginați ce înseamnă să scoți măsura de lapte din cutie pentru a o spăla și să o uiți acasă…), termosul cu apă fiartă, dar nu prea fierbinte, biberonul, șepcuța, crema de soare, cățelușul, păturica, suzeta. Iei toate acestea, îți agăți geanta de umăr, îl iei și pe Bebiță în brațe și pornești spre scoică și cărucior. Da, da, acel cărucior portocaliu. Pe care le vei lua cumva și pe ele. Opțional, poți îngrămădi prin geantă și marsupiul, în cazul în care Bebiță n-ar avea chef de stat în cărucior. Și, în final, arăți ca un refugiat cu bocceluțele în care are toată averea.

Plus că s-ar putea să constați că trebuie să te întorci, nu de alta, dar ai uitat umbrela de soare a căruciorului.

*

Că tot veni vorba de avere, Bebițanul e înnebunit după metalul prețios din patru: haur. Se agață de lanțul lu’ mama dă haur, de cercei lu’ mama dă haur și nu vrea să le dea drumul neam. De aceea l-am botezat și giuvaerul, diamantul și, mai ales, haurul lu’ mama. Spre exasperarea tatălui lui Bebiță care și așa, văzînd că fiul lui a luat pigmentul meu colorat, m-a întrebat într-o zi îngrijorat: dacă o să spună copiii la școală că e țigan? Și a completat: și în clasa întîi, la profesiile părinților o să treacă la profesia mamei lui vrăjitoare?

*

Din jurnalul lui Bebiță: mămica mea astrolog va veni la ședința cu părinții cu motorul. Yeah, baby. 😛

DSC_0827

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *