Doamnelor și domnilor, Bebiță cel mic, marele Zburătoriu. Priviți-l!

Bebiță se cațără grațios pe tăblia de la pat(ul) nostru, face doi pași la dreapta și apoi se aruncă pe spate, căzînd mai întîi în funduleț, după care se întinde cu totul, își depărtează picioarele și mîinile și apoi, cu un zîmbet care permite maxima vizibilitate a celor doi dinți, aplaudă din tot sufletul. Aplaudăm și noi, după care Bebiță este din nou în picioare, din nou cu mîinile pe tăblia de la pat și din nou plonjează spectaculos. Bine, Bebițăăăăă!

Figura se repetă pînă cînd Bebiță observă că unul din cei doi spectatori și anume tăticul lui, a rămas în aceeași poziție de contemplare profundă, doar că are ochii închiși. Bebiță se așează tacticos în funduleț, se apleacă spre tăticul lui și se aruncă spre nasul acestuia pe care se pornește să îl sugă, așa cum face cu biberonul. Bebiță?!? Doar că actul în sine durează extrem de puțin, deoarece tăticul se trezește ultra rapid din somn: Ce faci, Bebiță?

Și spectacolul începe din nou.

Acuma, nimic de zis, doar că este ora 1 noaptea. Bebiță a adormit la ora 8 jumătate, ca de obicei, s-a trezit pe la miezul nopții și, mai pune-l la somn, dacă mai poți. A fost legănat și răs-legănat, lucru care i-a plăcut la nebunie, doar că așezatul în pătuțul lui pur și simplu n-a funcționat. Așa că a fost adus în camera noastră, unde n-a mai putut de bucurie și unde își prezintă coregrafia impecabilă de vreo jumătate de oră.

Bebiță, dar este totuși două noaptea. Ar trebui să dormi.

Mda, după cum se știe deja, Bebiță nu trebuie.

Bebiță, mulțumim pentru spectacol, abia îl așteptăm și mîine. Dar nu la miezul nopții.

*

Din jurnalul lui Bebiță: de-ia este lumea asta unde este. Pentru că actul artistic nu e popularizat. Păi știți voi în cîte nopți m-am trezit eu să repet pentru spectacol? Și cînd am zis că totul e perfect și că acum pot să vă încînt cu coregrafia mea, voi mă puneți la somn?

Sînteți în continuare cei mai simpatici, dar cred că puțin cam rigizi…

Bine totuși că nu mi-ați dat nurofen…

**

Spectacolul nocturn cu Bebiță cel mic, marele Zburătoriu s-a reluat (la cererea publicului?) și a doua noapte de la 12 și a treia, de la 3 dimineața.

(Oare) va urma. (?)

show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *