Scriitorii recomandă călduros scriitori 🙂

“Există lucruri de care nu te poți scutura cu una cu două. Mai bine ți le asumi, te împrietenești cu ele, le lași să facă parte din tine, le duci cu o oarecare împăcare ca vesta cu nisip cu care m-am antrenat luni de zile pentru Tor de Geantes, competiția din Alpi. Vesta are tot felul de buzunare umplute cu nisip și cîntărește 10 kile. Presiunea o simți în piept, în genunchi, la fiecare pas. Cînd o dai jos, ești ușor ca un înger, parcă plutești deasupra pămîntului. Dacă vrei să-ți fie ușor, trebuie să treci cumva de ceva greu mai întîi. Ușor poate oricine.”

O carte despre alergătorul de anduranță Tibi Ușeriu, cel care a cîștigat 6633 Arctic Ultra. O carte despre cum lucrurile îngrozitor de rele din viața noastră (bătăi, abuzuri, închisoare) sînt, de fapt, treptele către beciul în care sînt ascunși demonii noștri, apoi, treptele către parter, etaj și, mai apoi, aripile către cer, către eternitatea din sufletul nostru. Lucrurile îngrozitor de rele nu sînt așa decît o perioadă de timp, după care ne dăm seama că ele ne-au fost necesare și, într-un fel bizar, chiar extrem de “de ajutor”, adică rele, dar bune.

Scrisă onest, fără ranchiună, de către un om care a înțeles că: “drumul adevărat e mereu cel care stă înainte”, cartea 27 de Pași este de citit și recitit, mai ales atunci cînd zicem că e greu și nu se mai poate. Întotdeauna se poate.

27dePasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *