Pentru că scriitorii sînt și cititori și, întîmplător (sau nu) au fost foarte cuminți, Moș Crăciun le mai aduce cadou și cărți. Subsemnata, împătimită scriitoare și cititoare și mult prea cuminte din fire, a primit de la mesagera moșului Flori (mulțumesc, Flori!) o carte absolut excelentă: “Un bărbat pe nume Ove” (Fredrik Backman). Am început lectura cu gîndul să mă pun și eu la somn înainte de orele prea mici din deja ziua de mîine, dar nu mi-a reușit. Pentru că Ove nu m-a lăsat. Un personaj care poate părea rigid, nebun, comunist de-a dreptul (deși este vorba de un personaj suedez :P), dar care este de fapt un om dintr-o bucată, cum nu se mai construiesc astăzi, după cum va spune un alt personaj din carte.

Am rîs în hohote, speriată totuși să nu îl trezesc pe Bebiță, mi-am șters lacrimile cu mîneca de la cămașa de noapte și … am terminat cartea, pentru că Ove nu m-a lăsat să dorm înainte de final.

Citiți-o! Așa mult nu mi-a mai plăcut o carte de la Lup Nebun. 😉 Dar asta este deja altă poveste.

*

Din jurnalul lui Bebiță: Ove și-a propus să o trimită pe mama la somn după miezul nopții și eu am programat radioul să o trezească la ora 6. Ne-a reușit amîndurora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *