Bebiță a renunțat la prima lui mare dragoste-dependență Du. A fost de bună voie și silit. A fost cu chiote, cu strigăte înduioșătoare: Du, DUUUUUU… și, mai ales, cu nopți în care s-a trezit, a strigat-o pe Du, a căutat-o lîngă el, nu a găsit-o și atunci să te ții. La apogeu, criza a durat 30 de minute de plîns fără oprire, apoi pauză cu Masha si Ursul iar după pauză, cînd i-am spus că ora 2 dimineața ar fi o oră potrivită de somn, a urmat a doua repriză de criză: 45 de minute. În final am scos chiar și suzeta, pe care n-a mai vrut-o, cum n-a mai vrut nimic, decît să se pălmuiască pe obraji. Ora 3 fără un sfert ne-a găsit pe toți trei (mama, tata și copilul) pe covor în diferite ipostaze, tata construia o casă, mama apăsa pe niște butoane care o întrebau: cît face 1+1 iar Bebiță dădea să ni se urce în spate, după ce ne lovise cu palmele. Noi stăteam liniștiți că nu are niciun obiect contondent cu care să ne dea în cap.

Pe la 3 dormea ca un prunc liniștit ce este.

*

Bebiță se trezește noaptea și vrea repede jos din pat.

Azi noapte o striga pe bona lui, botezată de el Aia: Aia, Aiiii-aaaa! Eu i-am explicat că bona va veni mîine dimineață, acum să doarmă, că, uite, ratonul doarme și Masha doarme. Tatăl lui Bebiță a zis că el ar fi sunat-o la ora 3 dimineața pe Aia.

Nici nu știi care e mai simpatic, ăl mare sau ăl mic.

*

Bebiță scuipă pe oglindă. A mai făcut asta, apoi am mers împreună și am luat un șervețel, cu care el a șters temeinic oglinda (de fapt, a întins saliva, dar tot se cheamă că l-am responsabilizat: scuipi, ștergi!). De data asta, după ce termină cu decorațiunile salivatice și îi spun să luăm un șervețel, dă viguros din cap. A învățat să dea viguros din cap atunci cînd e nu.

-Păi și cine crezi că șterge după tine? pun eu o întrebare care se vrea retorică dar care primește imediat răspuns de la Bebiță:

-Aia!

Deci bona va șterge oglinda. Bravo, Bebi. Ce jucăm: prinț și cerșetor?

*

Din jurnalul lui Bebiță: scuipi artistic, admiri, întinzi, scuipi artistic, admiri, întinzi. Nu știu de ce pe adulți îi înnebunește, pentru că pe mine mă relaxează teribil. Mai ales după ce m-au despărțit de Du…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *