Citindu-l pe Eckhart Tolle și realizînd că el și Osho sînt umăr la umăr. Pentru mine.

“Puteți pierde doar ceva ce aveți, nu puteți pierde ceva ce sînteți.”

*

“Sindromul dorinței de <<a începe să trăiți>> este una dintre cele mai obișnuite amăgiri ale stării inconștiente. Este mult mai probabil că expansiunea și schimbarea pozitivă la nivel exterior vor veni în viața voastră dacă vă puteți bucura de ceea ce faceți deja, în loc să așteptați vreo schimbare ca să puteți începe să vă bucurați de ceea ce faceți. Nu cereți minții permisiunea să vă bucurați de ceea ce faceți. Nu veți primi decît o mulțime de motive pentru care nu vă puteți bucura. <<Nu acum>>, vă spune mintea. <<Nu vezi că sînt ocupată? N-am timp. Poate mîine ai putea începe să te bucuri>>... Acel mîine nu vine niciodată, dacă nu începeți să vă bucurați de ceea ce faceți acum.”

*

“Egoul ia totul la modul personal. Apar emoția, atitudinea defensivă, poate chiar agresivitatea. Adevărul este cel pe care-l apărați? Nu, adevărul nu are în niciun caz nevoie să fie apărat. Vă apărați pe voi sau, mai curînd, iluzia pe care o aveți despre voi înșivă.”

*

“Cauza primordială a nefericirii nu o reprezintă niciodată situația, ci gîndurile referitoare la ea. Fiți conștienți de gîndurile voastre. Separați-le de situație – care e întotdeauna neutră, întotdeauna e așa cum e. Iată situația sau faptul în sine și iată gîndurile mele despre ea. În loc să imaginați povești, rămîneți cu faptele. De exemplu: <<sînt ruinat>>, e o poveste. <<Mai am doar 50 de cenți în cont>>, e un fapt. Asumarea faptelor este întotdeauna sursă de putere.”

*

“Atunci cînd copilul are o criză din pricina corpului durere, nu prea puteți face mare lucru în afară de a rămîne prezenți, astfel încît să nu fiți atrași într-o reacție emoțională. Corpul-durere al copilului nu ar face decît să se alimenteze cu ea. Corpurile-durere pot fi extrem de dramatice. Nu vă lăsați ispitiți, nu luați situația prea în serios. … Frustrat de lipsa voastră de reacție, corpul-durere își poate face de cap și mai abitir un timp scurt, după care se va domoli.”

*

“Nimic nu ne va elibera, fiindcă doar momentul prezent ne poate elibera.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *