Cristi ascultînd muzică:

-Mami, de cîți ani e muzica asta?

-De vreo 15, 20 de ani.

-Stai puțin, spune Cristi, în timp ce își bate gînditor bărbia cu degetul arătător, în semn de concentrare intensă. Tu ești mai bătrînă decît muzica!

Ia de aici, mămico!

*

-Mami, hai să stăm la coadă în ordinea rîndului!

*

Cristi se îmbracă rapid cu pijamaua mea, în care desigur că înoată și strigă vesel: sînt împăratul pisicilor! Asta, dat fiind imprimeul cu pisici al bluzei de pijama.

*

Înainte de a începe să îi citesc povestea, Cristi îmi spune galant:

-Să citiți, doamnă elegantă și cea mai tare din istorie!

Aici s-a făcut unu la unu cu muzica de mai sus…

*

-Mami, noi am fost necuminți azi la schi!

*

Cristi merge cu bunicul lui la cumpărături:

-Titi, iau eu 6 lei, ia și tu vreo 50.

*

Că tot veni vorba de schi, Bibu îi spune lui Cristi că îi va căra schiurile, dacă va primi o bere în schimb. Schimb, de altfel, cinstit, mă gîndesc eu. Replica lui Cristi:

-Bibu, sigur, eu îți cumpăr o bere. Doar că tu trebuie să-mi dai cît a costat!

*

Că tot veni vorba de Bibu, nici cu replicile lui nu mi-e deloc rușine. Coborîndu-ne noi de la schi, Cristi începe să urle că îi este sete. Îi explicăm cu calm că vom ajunge rapid acasă și va bea apă. Cristi vrea apă ACUM! La care Bibu îi răspunde nonșalant:

-Da ce-s eu, izvor?

*

Să vedeți eu ce izvor de calmitate – a se citi calamitate – am fost într-o seară, cînd m-am oferit să stau cu Cristi în pat pînă la venirea lui Bibu. Cristi nu și nu, că îl vrea pe Bibu. Eu, calmă și senină, îi explic frumos că Bibu va veni repede și pînă atunci poate sta cu mine în pat…

Cristi: Bi-buuuu!

Pe mine mă apucă toate pandaliile, răcnesc ca apucata și ies ca tornada de a bîntuit zilele astea prin America din camera lui.

Bibu vine în camera lui și se pune să doarmă cu Cristi. Pe mine mă apucă remușcările, mai că-mi vine să-l trezesc din somn să îmi cer iertare. 😛 Pînă la urmă mă stăpînesc. (Măcar acum.) Dimineață merg întins la Cristi:

-Cristi, te rog să mă ierți că am țipat aseară la tine!

La care el ghiduș:

-Stai liniștită, mami, că nici n-ai țipat!

Nu, doar am zburat cu mătura! 😛

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *