Din contextul astrologic al zilei (28 septembrie 2022), decupăm azi Marte în Gemeni. Pasionați de astrologie, luați aminte la ce am a vă spune!

Cînd Marte  caută verva, curiozitatea, flexibilitate și agitația, unde poate să le găsească pe toate acestea și nu doar pe ele, dacă nu în casa Gemenilor. Marte în Gemeni reprezintă acțiunea verbală, dorința de comunicare, energia maximă de a spune, forța năvalnică a argumentării. Da, ați citit bine, nu e neapărat logica argumentării, cât forța brută a cuvintelor.

Locul din harta natală unde avem planeta Marte este locul unde poate începe cel mai ușor lupta. Cu Marte în Gemeni ne duelăm cu vorbele. Mai întâi putem fi toleranți: „ascultă ce am eu de spus!”și, câtă vreme ni se face pe plac, vom avea din plin … papagal. Dacă interlocutorul se gândește că ar avea și el un punct de vedere, atunci să te ții. Toleranța (de fapt, cvasi-toleranța noastră) se transformă în atitudine belicoasă. Cuvintele capătă tăiș ascuțit și, vorba unui prieten care spune că bătaia doare și tăișul… taie. În carne vie. Ne batem cu cuvintele, folosindu-ne de un întreg arsenal: de la sinceritate dezarmantă până la un limbaj cât se poate de colorat, presărat chiar cu înjurături și imprecații. Și ferească-ne Domnul de forța cuvintelor!

Pe de altă parte, perioada cu Marte în Gemeni poate fi propice scrierii romanului pe care am tot zis că-l vom scrie, sau măcar al unei nuvele, sau, pur și simplu, al temelor multiple de la școală.

Cartea de Symbolon corespunzătoare planetei Marte în Gemeni este: stâlpul infamiei.

Vorbele pe care le rostim nu sunt doar vorbe în vânt. Se spune că vorba zboară (ceea ce înseamnă și că se răspândește foarte ușor), dar vorba poate fi foarte puternică. Atenție la cuvinte, atenție la cum le rostim, atenție la energia cu care le impregnăm, atenție la energia pe care o eliberăm rostind anuminte cuvinte!

La țară, acolo unde oamenii erau mai dintr-o bucată, se foloseau în anumite cazuri și cuvinte grele. Să auzi un: „arză-te-ar focul!” rostit din tot sufletul, te cutremura și te făcea să vrei să o iei la sănătoasa să te arunci într-un râu. (Pentru a scăpa de flăcări, nu de altceva.)

Marte în Gemeni are de-a face și cu bârfa, cu dorința de a contrazice doar de dragul de a contrazice, cu plăcerea de a-i judeca și de a-i condamna pe ceilalți.

Combatanți: drepți, la cuvinte, pe locuri, fiți gata, start!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *