…sau, cum se întreba Hamlet:
„A fi sau a nu fi, asta e întrebarea / Mort sau viu: oare care este calea?”

Din data de 23 octombrie Soarele se află în semnul plin de magnetism al necruțătorului Scorpion.
Soarele luminează tot.
Scorpionul preferă întunericul, umbrele, tenebrele, ascunzișurile.
Soarele este lumina, viața.
Scorpionul poate fi deseori întunericul, moartea.

Combinația celor două reprezintă o perioadă delicată, în sensul în care tot ceea ce vrem să fie ascuns poate ieși oricând la iveală. Este posibil ca rufele murdare să se spele în public, este posibil să facem o vizită în pivnița în care n-am coborât de când ne-am mutat în casă nouă. De teama șobolanilor și a fantomelor. 🙂

Soarele în Scorpion aduce însă și foarte multă energie și curiozitate. Am putea vorbi chiar de o perioadă magică, doar că magia este mai degrabă neagră, dar cu atât mai fascinantă și mai incitantă. E ca și cum am avea o frontală cu care se vede extrem de bine în noapte și am coborî în pivnița de care aminteam. Nu e vorba că nu ne mai e frică, dar curiozitatea este mult mai mare decât frica.

Este o perioadă propice transformărilor, chiar dacă ele însemnă distrugere totală, tocmai pentru că, orice distrugere este urmată inevitabil de regenerare. Atenție însă la curiozitatea fără margini care poate conduce la abuz. De dragul experiențelor pe care ni le dorim cu orice preț, putem călca pe cadavre, putem seduce și manipula fără niciun scrupul. Iar dacă cineva ni se pune de-a curmezișul, nu-l vom uita și nu-l vom ierta. Niciodată!

Să vedem reprezentarea Soarelui în Scorpion surprinsă în cartea de Symbolon de mai jos:

Symbolon_Soare_Scorpion

Aici avem imaginea alchimistului, a magicianului care nu ezită să folosească inclusiv magia neagră de care pomeneam, pentru a-i da naștere lui Homunculus. Profesorul nebun/ alchimistul/ magicianul este prins în lumea lui, unde se joacă de-a viața, de-a moartea și de-a nemurirea. Jertfele au fost necesare. A se vedea craniul care pare a da glas versurilor eminesciene: „A fi? Nebunie și tristă și goală/ Urechea te minte și ochiul te-nșeală.” Imaginea e plină de simboluri: cartea (cunoașterea), craniul (mortua est), soarele cel negru, focul veșnic, Homunculus, cheile, steaua neagră în 5 colțuri.

Așadar, Soarele în Scorpion înseamnă experiențe extreme, viață veșnică, moarte, întuneric, forțe malefice, cunoaștere, energie fără limite, transformare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *