astăzi la secțiunea AstroTarot – mercur în pești.

symbolon_mercur_pești

mercur în pești poate să dea o persoană foarte locvace sau o persoană foarte tăcută. și, neapărat, o persoană foarte coerentă în discurs și în gîndire, dar de o coerență proprie cu legi specifice peștilor, care pești nu prea au reguli și limite. și prea e de prisos… o comunicare bazată pe simțire, emoție și pe sentiment și pe coerența unică a simțirii, emoției și sentimentului. și atunci normal că se pot spune o mie de lucruri sau se poate tăcea extrem de grăitor.

unde vreau să ajung 🙂 pînă acum, apropo de persoanele care și-au dorit de-adevăratelea romanul meu Luna lui Zeze, am fost impresionată de 3 cazuri: un prieten din sua, care mi-a trimis banii prin western union, un prieten din anglia, care a spus ca va veni în românia și va cumpăra această carte, ceea ce a și făcut și o prietenă din cehia, care a spus că va veni în românia și va cumpăra romanul Luna lui Zeze, ceea ce tocmai a făcut. pare o chestiune banală faptul că eu am vîndut astfel 3 cărți. dar nu e. cred că una din cele mai tari experiențe apropo de romanul meu, este că vezi cine vrea, cine se implică, cine este dornic și convins. am fost întrebată cîți oameni vor veni la o lansare anume și am răspuns că nu știu. la evenimentele marca Blondi Wolf nu e ca la nuntă. nimeni nu are obligații. cei care vin au plăcere, interes, curiozitate, dorință. sau nu au si atunci nu vin. simplu. și experimentul e foarte fain.

la lansarea de la JamesonPub București, am avut următorul discurs: pe vremuri, cînd mă uitam la televizor, la decernările de oscar de exemplu, mi se păreau momentele cel mai plictisitoare cele în care se mulțumea… mulțumesc, mamei, tatălui, iubitei, iubitului, copilei, copilului, bla bla. mi se părea un fel de maca maca. ei, bine, din momentul în care am început să organizez evenimente Luna lui Zeze, am simțit nevoia să mulțumesc din tot sufletul celor care au participat. pentru că au fost acolo, pentru că au luat atitudine, pentru că au avut plăcere, interes, curiozitate, dorință… nu știu cît de coerent le-am mulțumit apoi (deh, mercur în pești), dar știu că am simțit emoția nevoii imperioase de a face acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *