astăzi la secțiunea AstroTarot arcana majoră VIII – Puterea.

tarot_riderwaite_VII_puterea

arcana majoră Puterea se referă la puterea noastră interioară, la voința noastră, la capacitatea noastră de a nu ne lăsa înfricoșați, chiar dacă ceea ce vine spre noi pare să fie ceva înspăimîntător. puterea adevărată nu înseamnă forță brută și oarbă – imaginea cărții de arată acest lucru foarte clar. înseamnă determinare, hotărîre, lipsă de șovăială.

arcana majoră Puterea este cea care trebuie scoasă de la naftalină mai ales acum. am stabilit că nu vorbim de forță brută, nu vorbim de putere economică sau politică, vorbim de puterea infinit mai prețioasă pe care o avem în noi: puterea voinței și a conștiinței noastre, puterea încrederii, în noi și în viață. spun asta pentru că sîntem supuși unui adevărat bombardament de informații cu iz cataclismico-nuclearo-devastator. am scăpat noi de sfîrșitul lumii, cel din 2012, dar ăla era doar unul. sfîrșitul tot vine. se anunță la radio cea mai grea iarnă în europa din ultimii o sută de ani, știm cu toții de catastrofele ecologice care stau să se producă, ne gîndim că vom ajunge să fim controlați prin chipuri – dacă nu cumva deja sîntem, ne speriem că nu vom mai avea ce mînca, asta dacă nu ne vor mînca și pe noi cîinii comunitari. șomaj, criză, poluare, coduri portocalii, inundații, oameni urmăriți, stresați, crizați, depresivi, înfricoșați…

e esențial să selectăm cu mare finețe ceea ce auzim și să nu ne lăsăm cuprinși de îndoială, panică, isterie. e nevoie să săpăm după puterea noastră ascunsă, după încredere/ credință, după zîmbete adevărate și după bucuria de a savura viața (nu putem da mai multe zile vieții, dar putem da mai multă viață zilelor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *