viața este un imens perpetuum mobile. se schimbă în fiecare secundă și noi odată cu ea, chiar dacă schimbările sînt imperceptibile.

ne e bine și apoi ne e rău, sîntem înconjurați de o mulțime de prieteni și apoi sîntem brusc singuri, vrem cu disperare un lucru și apoi ni se rupe de orice. condamnă, judecăm, punem etichete, ne imaginăm ce am face noi în locul celuilalt (numai bine, desigur), cît de bine ne-am comporta noi în locul celuilalt (întotdeauna admirabil/ ireproșabil) și apoi ne dăm seama brusc de faptul că semănăm și că nu sîntem zei, nici măcar îngeri, ci sîntem pur și simplu oameni, cu toate slăbiciunile și neîmplinirile noastre.

ne încăpățînăm să trasăm planuri ferme în viața noastră – conform puzzle-ului nostru mititel – și ne dăm apoi cu capul de ceasul morții cînd ele nu se îndeplinesc conform doleanțelor noastre imperioase (pentru că tot puzzle-ul nostru e o simplă piesă dintr-un puzzle mult mai amplu). nu vrem să acceptăm că viața este ca apa, în continuă curgere și că nu-i putem pune bariere și nici n-o putem sili să curgă la deal…

ne silim s-o strîngem în pumni sub formă de picături de viață autentică și ea se încăpățînează să ne curgă printre degete.

viața se trăiește de-adevăratelea doar în palmele deschise, cu sufletele deschise, fără constrîngeri și fără limitări.

astăzi la secțiunea astrotarot, arcana majoră Roata Destinului sau … viața. 🙂

Roata_Destinului

2 thoughts on “Roata Destinului sau jocul din copilărie Sus-Jos”

  1. Viata …cineva imi spunea de curand ca e bine sa o lasi sa curga asa cum curge ea :), imi suna destul de cunoscuta treaba cu sa o prinzi in maini, daca e lichid se scurge printre degete 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *