12 august 2012

după vamă și techirghiol, e timpul ca Blondi să avanseze. harta se oferă docil spre stabilire de noi destinații. așadar, techirghiol – buzău prin slobozia și pogoanele. drum liber, dar cu o stare destul de precară a asfaltului. pe marginea drumului, ca niște pete și mai închise în întunericul luminat cu zgîrcenie de o felie de lună palidă, grămezile de pepeni, așteptînd liniștite să fie vîndute. după o excursie de vreo patru ore se intră în buzău dinspre zona industrială.

oprirea este la barul b4 motors, barul motocicliștilor buzoieni și nu numai, unde Blondi are ocazia să afle ce e cu seawolves mc buzău, club care s-a înființat acum vreo 4 ani.  i se spune, de asemenea, cum că mai există încă două cluburi de motocicliști, dar de enduro amîndouă, unul fiind chiar foarte puternic de vreme ce s-a organizat la buzău o etapă de concurs mondial de enduro. tipe nu ar fi decît puține, conducătoare moto.

pe terasa barului e răcoare. Blondi stă comod pe scaunele care fac reclamă la berea stejar, savurează o limonadă și ascultă vorba cu ușor accent a buzoienilor. se vine cu ideea de a se face o baie în barajul de la siriu. ideea nu se mai pune însă în aplicare. dar:

– e de mîncat la buzău la alascom o saramură de pui cu mămăliguță și cu mărar (cel din urmă este un ingredient mai mult ornamental și clar opțional, pentru că există și persoane alergice la mărar)

– e de mîncat în restaurantul el sheik o ciorbă de văcuță preparată după o rețetă specific turcească

– sînt de urmărit discuțiile contradictorii referitoare de exemplu la tînărul cu șapcă cel care e un geniu, că tocmai ce a absolvit oxfordul versus nu e decît un client fidel al b4 motors

– se poate solicita întinderea lanțului, ceea ce se și realizează profi

– se poate discuta despre diversitatea relațiilor interumane, între a ști și a nu ști, a răni și a menaja și, în final, a decide

– se poate face o vizită prin împrejurimi, din postura de pasager moto pe goldwing, acel tip de motor absolut spectaculos, care seamănă cu un vapor

Blondi_Wolf_Goldwing1

faini băieți, bikerii din buzău.

într-o cafenea din buzău, Blondi găsește un volum de sorescu și citește:

“hai acasă

amîndoi trecuți de 80 de ani/ el nu mai auzea/ si-i traducea ea, că pe ea o auzea/ ori era obișnuit cu sporovăiala ei/ se înțelegeau…”

dar nu e încă timpul de mers acasă. următoarea destinație: pitești, la barock. :)

va urma…

3 thoughts on “Blondi Wolf în vara aroganțelor 3 (sau hai la pepeni, neamule)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *