azi la secțiunea AstroTarot facem o mică demonstrație de etalare de tarot. cărțile sînt:

Tarot_arcanaXV_diavolul tarot_riderwaite_XVI_turnultarot_riderwaite_X_sabiitarot_riderwaite_IX_eremitultarot_riderwaite_XII_moartea

 

ne aflăm într-o situație de forță negativă (nu a noastră forța, ci a situației…), bazată pe dependențe, atașamente, legături extrem de puternice și periculoase. într-un cuvînt, cuplărai, cum ar zice cineva.

Tarot_arcanaXV_diavolul

din situația cu pricina, am vrea să ieșim, ne-am căzni, ne-am și căznit de cîteva ori, dar nu reușim singuri și, în final, e posibil chiar să ne convingem că e bine. (noi fiind pe postul broaștei din experimentul cu oala de apă. îl știți: iei o broască și o arunci într-o oală cu apă clocotită, broasca va sări instant afară. iei o broască și o bagi într-o oală cu apă rece, pe care o pui la foc, broasca va fierbe odată cu apă și nu va mai putea ieși de acolo.) așadar, după străduințe îndelungate, noi ne aflăm în oala clocotită și sîntem o broască aproape fiartă. cum ne mai putem fi de ajutor? noi nu ne mai putem fi de ajutor nouă înșine.

și atunci apare un eveniment din exterior, brusc.

tarot_riderwaite_XVI_turnul

evenimentul vine sub forma unui dat la gioale și, în timp ce ne-am prelinge pe podea, mai rămînem totuși puțin în picioare, deși încovoiați, susținuți și încovoiați în același timp de/sub o lovitură la ficați.

cam asta facem turnul. a doua carte.

evident că nu o carte de tarot face așa ceva, ci noi avem nevoie să fim extrași din oală și, cum nu merge pe cale rațională, viața ne scoate ceva mai brutal, trăgîndu-ne de păr. bine, în final, tot spre binele nostru va fi. să vin-nă fi-na-lul! să vin-nă fi-na-lul!

vine un fel de final. după ce trece tornada, ne lățim cuminți.

tarot_riderwaite_X_sabii

un fleac. m-au ciuruit.

aici s-ar putea opri o etalare de 3 cărți, dar noi sîntem mari gînditori în perspectivă și facem etalarea de 5.

după ce stăm noi așa, lățiți morți, putem să găsim putere. nu, nu la piață, ce fain ar fi, dați-mi o legătură de putere. nu, mai bine dați-mi două, să fie. le pun în frigider…

așadar, puterea nu se află la piață și, de fapt, niciunde în afară.

tarot_riderwaite_IX_eremitul

ci la noi. la noi înșine…

ce tare. ne izolăm, ne dăm cu capul de pereți, ne jeluim și apoi putem decide că it s over. de-a binelea. și că, de fapt, s-a murit din cauze naturale.

tarot_riderwaite_XII_moartea

moartea nu vine la o cafea. moartea vine să ia ceea ce nu mai este de niciun folos aici. moartea face curățenie, moartea transformă.

și, dacă am fi continuat etalarea, probabil că următoarea cartea ar fi fost soarele sau lumea. dar azi mă opresc aici.

ps. extrem de important de reținut apropo de tarot: nu e vorba de o lovitură la gioale sau una la ficați în sens propriu, nu e vorba de moarte în sens propriu. n-a murit nimeni. sîntem vii și ne distrăm cu viața. bine, în momentul ăsta ea se distrează cu noi, dar lasă că o să creștem noi mari. așadar, ce voiam să se rețină, e vorba de un sens figurat în toate cele de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *