septembrie 2012

vodice este un oraș situat la aproximativ 320 km de zagreb, pe coasta adriaticii. ziua de luni a fost consemnată odihnei și plimbării per pedes prin vodice.

orașului i se potrivește de la prima vedere cuvîntul farmec. există un farmec diferit de cel al insulelor grecești, de litoralul turcesc sau de cel bulgăresc. peisajul este animat de munții care se găsesc în apropiere și colorat de bărcile ancorate la mal:

DSCN3021

sau aflate în mers agale pe mare.

apa mării este incredibil de limpede.

nu există nisip, doar pietre foarte mari pe care se poate sta la plaja și se poate face o preso-punctură pe cinste sau pietricele mai mici. din acest punct de vedere se aseamănă cu plajele grecești. totul e curat, mare, străzile, iarba. nu sînt mucuri de țigară, resturi alimentare sau de altă natură.

Blondi s-a delectat cu chintesența mîncării: a mîncat desigur fructe de mare, mai precis calamari făcuți pe grătar, cu o garnitură de ștevie cu cartofi care  însă n-a  încîntat-o foarte mult. dar calamarii au fost pe cinste.

există așadar posibilitatea de a te desfăta cu fructe de mare, alături de pizza, paste și alte preparate …clasice. trebuie încercată și o pleșcăvița, o specialitate sîrbească, dar prezentă se pare și în croația.

s-a băut o bere radler pan, destul de bună, dar parcă totuși prea apoasă.

nemaifiind în plin sezon, străduțele lăturalnice mai sînt și pustii, unele case avînd și ele obloanele trase. totuși, în campingul cu căsuțe e încă multă lume, la fel și în campingul pentru rulote. mulți nemți de vîrsta a treia, cazați comod cu rulota în vodice.

și pentru că Blondi preferă motocicleta rulotei și chiar deplasării pe jos, mîine se purcede din nou la drum. Noapte bună, copii.

ps. 

pps. se poartă purceii de lapte la proțap.

ppps. sînt foarte mulți smochini. smochinele sînt pe jos și lumea calcă pe ele, cum călcăm noi pe corcodușe. mai există mici fructe care trebuie neapărat identificate și probabil că sînt rodii. Care rodii cresc în … rodiu?

pppps. aici kunele sînt la mare preț, adică aproximativ 7,5 kune la preț de un euro.

ppppps. Blondi Wolf a admirat-o pe kristina de 6 stele din vodice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *