îmi plac obiceiurile grecești. nu, nu mă refer chiar la a găti calamar cu brînză de capră. nu. mă refer la … a sparge farfurii.
cum farfuriile din bucătăria mea au un număr redus, am improvizat puțin.
rețetă: se iau două boluri de sticlă în care a fost nu știu ce fel de delicatesă și care acum sînt goale și curate. se iau din punga de gunoi reciclabil: o sticlă de lambrusco (golită și ea), o sticlă ceva mai mică de vodkă plus merișoare și un borcănel cu o frumusețe de capac verde.
se strîng covorașele din balcon și se începe fiesta.
odată cu fiecare obiect care urmează a fi prefăcut în cioburi drăgălașe, se poate pune și o dorință.
dacă se vor îndeplini? habar n-am.
tot ceea ce știu e că vei lua apoi mătura și vei trece la temeinice acțiuni gospodărești.
dar merită fiecare ciob. 😉