vine așa, ca un fel de iarnă peste new york.

eu mi-am luat un chai tea cu lapte de soia, că dacă tot am fost întrebată, de ce să nu răspund și să nu fiu și eu un pic sofisticată, precum și un mojito non alcoolic cu piersici. locul meu de la geam nu mai este dipsonibil, dar am găsit unul la perete și ne adaptăm în continuu. așa că e foarte bine și la perete.

și iată-mă la birou.

cu prima temă, cea turistică.

turista Blondi a mers pînă în punctul cel mai sudic al manhattanului, de unde a luat feribotul către staten island.

PTR_6962

în acest fel s-a ajuns puțin mai aproape de statuia libertății (unde este planificată o vizită de-adevăratelea, că doar: sîntem liberi, ce ne pasă, viața e așa frumoasă)

PTR_6980

doar că deocamdată s-a tatonat terenul, de fapt, apa, din jurul statuii. în staten island s-a executat o debarcare de pe feribot și o aruncare cu privirea către new jersey. apoi reîmbarcarea pe celălalt feribot pentru reaterizarea în manhattan.

turista Blondi a dorit de asemenea să vadă cum apune soarele în mare, acest lucru neîntîmplîndu-se în vamă…

PTR_7056

drept pentru care s-a deplasat către coney island, unde a ajuns la capătul unei excursii cu metroul g pînă la church street și apoi cu f pînă la capăt.

apusul care începe exact unde se termină poza de mai sus i-a făcut subsemnatei o poftă nebună de …mîncare, așa că a pornit în grabă spre locul unde se țin concursurile cu cine mănîncă cei mai mulți hotdogi, la nathan s. cei deschiși din 1916… unde s-a decis pentru un phillycheesesteak. decizie care nu i-a satisfăcut însă neam papilele gustative. așa că s-a mulțumit apoi cu un burger sănătos…

(azi am gătit și mîncat salată, da? :))

gata cu turisticalele relatate pe ziua de azi, nu de alta, dar să nu tentați cititorii mei să facă precum tînărul asiatic de la masa alăturată, care doarme de vreo 10 minute cu capul pe tenculețul format dintr-o carte și două caiete, unul mai mare și unul mai mic.

de la caffe bene, salutări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *