ce-i fain in america.

faptul ca nimeni n-are nicio treaba cu tine. cu felul in care ti-e aranjat (sau nu) parul. cu faptul ca ti-ai uitat acasa fusta sau pantalonii. cu papucii tai scilciati, aortati intr-un mod absolut inedit la paltonul din lina cea mai fina.

ce-i ciudat in america.

faptul ca toti americanii (ei, bine, nu i-am cunoscut eu pe toti, dar, oricum, foarte multi dintre ei) se entuziasmeaza ingrozitor de repede: wow, that s amazing. i know, it s crazy. te uiti de jur imprejunr sa vezi ce poate fi atit de f….. amazing, pentru ca tu nu vezi decit lucruri obisnuite. ordinary things, nothing else.

ce e de luat de la americani.

modul in care trateaza ei persoanele cu dizabilitati. acum doua zile urcam intr-un autobuz. in statie, o batrinica in scaun cu rotile. soferul coboara rampa. opreste masina. se da jos. o urca pe batrinica in autobuz. (si da, batrinica voia sa treaca strada), ii asigura scaunul cu rotile cu centuri de siguranta. o intreaba unde coboara si apoi isi ocupa locul din fata volanului. eu mi-am adus aminte cum soferului unui autobuz de la noi nu a vrut sa-mi deschida usa din spate – desi aveam piciorul in ghips – spunind ca toata lumea trebuie sa coboare prin fata. noroc cu oamenii care au inceput sa strige la el: deschide, domnule, nu vezi ca are piciorul in ghips? bine ca n-au zis: nu vezi ca-i handicapata…

ieri eram in cafeneaua blue bottle din williamsburg si l-am privit pe tinarul cu ochelari fumurii si cu baston alb cum sta linistit la coada la cafea. si apoi cum ii comanda telefonului (aifonului): siri, call my mother. caz in care siri s-a dovedit extrem de folositoare.

ce voi face eu azi in new york? asa, cam pe la ora 12 noaptea? voi merge la apple. daaaa. acolo unde sint cozile alea ca pe vremuri la lapte la noi. doar ca nu sint la lapte. sint la … mere, vorba unui prieten.

iar miine probabil la muzeu de-adevaratelea. sau la statuia libertatii sau pe empire.

sau mai bine s-o intreb pe siri… nu stiti cine-i siri? mai bine. siri e infricosatoare…

have a good day, take care of you, guys…

ps. siri, cit de sus pot sa sar?

PTR_6200

2 thoughts on “siri si apple”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *