black friday.

la mama ei, acasă. în buricul tîrgului de-i zice new york. în ultima vineri din noiembrie. abia ce s-a așezat fripturica de curcan în stomac (happy thanksgiving, ce să-i faci?), că se și pornește hotărît pentru a se lua cu asalt magazinele. Blondi și-a setat ca țel magazinul macys. care are nu mai puțin de 9 nivele. unde a ajuns pe la miezul nopții, a admirat decorațiunile de crăciun, a pozat puțin

black_friday_macys1

și apoi a încercat să-și dea seama dacă toată vînzoleala din magazin are o noimă și o coerență. sau este doar condiționarea noastră, cum că e păcat să ratăm ceva ce a fost scump și acum e ieftin, indiferent dacă ne trebuie sau nu.

reducerile nu erau absolut impresionante. un pullover de la tommy nu mai era 70, ci era 49,99. fără a fi însă neapărat cel mai frumos pullover de la tommy. existau reduceri la ochelarii de soare. unele mergînd pînă la amețitorul procent de 65 la sută. dar ochelarii aflați la reducere nu erau nici ei modele de top. ci unii destul de cuminței… Blondi a scanat mărfuri, a scanat prețuri, a făcut comparații cu informațiile de genul pe care le are deja. și a ajuns la concluzia că lumea aleargă disperată după niște reduceri care nu sînt neapărat extrem de consistente, la niște țoale care nu sînt neapărat cele mai fancy și, în general, la niște articole după care nu ai neapărată nevoie.

a văzut oameni cu bebeluși în cărucior, a văzut și copii ceva mai măricei, picotind pe scaunele din magazine, a văzut și oameni obosiți și amărîți, în ciuda numărului mare de plase care indica o zi de black friday fructuoasă…

PTR_7281

a văzut maldăre de haine halandala pe mese și pe jos.

PTR_7268

PTR_7272

oamenii totuși nu se împingeau și îmbrînceau cum se aude că se poate întîmpla.

PTR_7280

poate la electronice, că-i mai vedeai pe stradă cu cîte o plasmă de trebuia să o manipuleze doi, unul nereușind să se descurce singur.

dar Blondi voia deja la somn, așa că n-a mai intrat în vreun best buy.

happy black friday, ce să zici…

2 thoughts on “happy black friday”

  1. Ha, ha, ha…. welcome to America! !!
    Da asta este Black Friday in realitate pusa in cuvinte si… imagini 🙂 extrem de frumos.
    Bravo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *