Manifest de o perioadă scurtă de timp o sensibilitate excesivă. O discuție aparent banală poate foarte ușor să ajungă într-un punct ceva mai delicat, pe care nu sînt absolut deloc în stare să îl depășesc cu grație/ nonșalanță și nici măcar după opintiri zdravene. Nuuuu. Nici pomeneală. Acolo rămîn. Blocată în acel punct. Frustrată de moarte, demnă într-o tăcere de gheață atît de specifică Mercurului în Pești (care fie îți face capul calendar, deschizînd un milion de paranteze care mai de care mai incitante, fie tace mîlc) și total incapabilă de a mai face un pas din acea hazna, marcă proprie. Mă uit pe harta tranzitelor: Saturn în tranzit conjunct Luna natală. Adică, în linii mari: Saturn

symbolon_saturn_capricorn

Conjunct Lună

symbolon_luna_rac

De unde rezultă clar o testare a sensibilității, care poate oscila grațios între hiper-sensibilitate acută și insensibilitate totală.

Evident că, după ce mă simt rănită de moarte, mă retrag în acea tăcere demnă și foarte rău prevestitoare, din care tind să nu mai ies.

Pentru a nunața puțin mini-analiza noastră, vom particulariza: Saturn în tranzit în Săgetător

Symbolon_Saturn_Săgetător

se află în conjuncție cu Luna natală a subsemnatei, aflată – de bună seamă – tot în Săgetător.

symbolon_jupiter_rac

Nuanțînd astfel, căpătăm și soluția crizei: în ciuda tentației irezistibile de a responsabiliza punctul delicat și automat interlocutorul care l-a adus în discuție, este imperios necesar să admit propria-mi responsabilitate, aducînd sau, mai bine zis, scoțînd la lumină/ amintindu-mi, ceea ce sînt tentată să neg vehement în primă instanță. Cînd se reușește acest lucru, punctul delicat se dizolvă miraculos și presiunea dispare iar sensibilitatea revine la cote normale.

2 thoughts on “Cine-o fi de vină, cine-o fi greșit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *