Dacă pe 20 martie eram la Teatrul Sică Alexandrescu în calitate de spectator al piesei de teatru Jake și femeile lui, ieri am rîs în hohote la spectacolul Fanteziile sexuale ale soțului meu aproape că m-au înnebunit, spectacol jucat în următoarea distribuție: Doamna Griffin – Gabriela Butuc, Domnul Griffin – Mihai Bica, Connelly – Demis Muraru, Hoțul – Mădălin Mandin și Luise – Viorica Geantă-Chelbea.

Dincolo de replicile spumoase, pline de aluzii cu tentă sexuală (apropo de asta, întotdeauna am spus că bancurile cele mai savuroase sînt cele care au tematică sexuală), piesa punctează foarte exact lipsa normalului din viața noastră, plictiseala cronică, evadarea în spațiul virtual al lecturilor motivaționale care ne momesc cu o idealitate asemenea liniei orizontului, adică de neatins.

Soții Griffin se pare că s-ar mai iubi, dar nu mai sînt în stare de intimități fizice doar ei doi. Pentru relansarea vieții lor au nevoie de alte persoane care să intre în joc: un instalator și un hoț bolnav de ulcer. Sau două brute păroase, cum își dorește doamna Griffin, care se imaginează pe ea însăși o persoană cu sînge albastru din timpul revoluției franceze, întotdeauna singură și gata de a adormi în iatacu-i virginal, se imaginează o pasăre…

Însă brutele păroase pe care și le dorește, se dovedesc a fi un tip care preferă sticla și altul care joacă mai bucuros rolul cîinelui… Soțul îmbrăcat în haine de femeie e un bou cu fustă. Iar sora doamnei Griffin, proaspăt părăsită de soțul ei pentru o tînără care face jogging, se întreabă unde sînt bărbații…

Deși cronologic nu au nicio legătură, această piesă poate consitui o replică ironică la romanul care a înfierbîntat publicul american și nu numai: Fifty shades of Grey.

Un spectacol de văzut.

afis fantezii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *