Sau: ploconul sub formă de infacol

Mă trezesc și mă uit pe tavan. Panica se instaurează prompt. E ca și cum cateterul de la operație a rămas acolo și o mînă expertă face o injecție cu soluție de panică pură. Soluția se împrăștie instant de-a lungul nervilor și mă cuprinde în întregime, ca într-o plapumă groasă. Mă uit în tavan, în colț. Și decid că de data asta lupt. Lupt cu panica și cu mine. Bun. Hai să gîndim. Să ne gîndim la ceva. La infacolul de administrat pentru calmarea colicilor. Sticla de infacol are 50 de ml. Lui bebiță i se administrează o pipetă, adică 5 ml. Hmmm. Panica e tot acolo dar nu mă gîndesc la ea. Mă gîndesc la cei 5 ml de administrat. Adica la cele 10 doze pe care le conține sticluța. Aoleu. Păi nu e bine. Panica se accentuează, deși nu mă gîndesc la ea. Soluții. Să gasim soluții. Păi daca bebiță are 8 mese într-o zi, asta înseamnă că infacolul îmi ajunge o zi și un pic. Și daca aceste colici durează 3 luni, înseamnă ca la maxim două zile trebuie luată o sticluță. Care costă 35 de lei. Panică nebună. Ce ne facem… Adică 35*100 de zile= 3500 ron. Soluții. Să caut soluții. Respiră. Lasă colțul de tavan în pace. Găsește soluția. Bine. Cred că o găsesc. Gata. Am găsit-o. Toată lumea care vine, dar absolut toată lumea, va veni cu o sticluță de infacol. Îi voi întreba de la ușă: ai adus sticluța? Cine n-a adus-o, e rugat să plece, dar să nu uite să revină – în cel mai scurt timp- cu sticluța de infacol, evident. Și îi văd așa, aliniați, pe toți, ca la coada de la lapte de pe vremuri, agitînd infacolul: l-am adus, l-am adus. Panica se mai diminuează puțin. Pentru orice există soluții.

Ps. Sticluța de infacol are 50 de ml, dar o pipetă conținînd doza are doar 0,5 ml. Așadar, o sută (O SUTĂ) de administrări.

Pps. Cred că am găsit soluții la o problemă care nu există…

infacol

4 thoughts on “Din jurnalul de depresie postpartum”

  1. Îți iau eu de aici cu 19lei/flacon, doar că nu știu cum să ajungă la tine mai repede. Posibil săptămâna viitoare să ne ducem la Fundata și poate se rezolvă. Dacă nu atunci cealaltă săptămână sigur.
    Sau dacă vrei îți dau link-ul de unde să comanzi. Te mai costă în plus cca. 15 lei curierul.
    Răspunde-mi pe e-mail.
    Te pup.

  2. ce figura esti, tu cri, tu! mi-era frica de o depresie din aia, de dupa nastere. am citit numai o eroare de matematica… si tare ma bucur!! te pup cu drag, si pe bebita si pe tatic. ma gandesc la tine si astept sa-i intalnesc pe fat-frumos si pe printu’ mostenitor 🙂 aduc o sticluta sau nu? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *