Bebiță, ignorînd cu nonșalanță codurile de ninsori și de mase de aer polar, este găsit de mămica lui chiuind ca la nuntă și fără pantalonași. Nu e la prima abatere de acest gen, prima s-a consemnat acum vreo lună, dar e prima dată cînd se chinuie să-și desfacă și pampersul.

Bebiță, te duce mama la plajă la nudiști în Vamă, stai liniștit. Cu tati nu știu ce facem, dar noi mergem cu siguranță!

*

Bebiță la masa de prînz, cea care se lasă cu redecorări instantanee ale lucrurilor din jurul lui. Servește de data asta sfeclă roșie. Costumele de Halloween pe care le-am văzut la New York erau la pitici față de ce a realizat Bebițanul cu sfecla roșie. Care este conștient de ceea ce a făcut, așa că își lipește pălmuțele grăsunele una de alta, aplaudîndu-se personal. Eu ignor picățelele sîngerii care sar cu această ocazie și strig: Bine, Bebițăăăă!

*

Bebiță urlînd din toți rărunchii. Dacă îi bagi suzeta, și-o scoate abil din gură, pentru ca sunetele să se audă cît se poate de clar. Așa că merg la el, îi bag rapid suzeta în gură, în timp ce îi pun lingurița cea roșie într-o mînă și pe cea portocalie în cealaltă mînă. Derutat, nu îi trece prin cap să lase vreuna din lingurițe jos, pentru a-și elibera mîna și nici să scuipe suzeta cu putere pe parchet. Așa că … tace. 🙂

*

Bebiță nu e matinal, ci nocturn de-a dreptul. Se trezește cu nonșalanță la 5. Hai, măi, Bebiță, 5? Vara mai era cum mai era, că mai vedeam un răsărit, dar iarna la ora 5 e foarte noapte. Noroc că e tura tăticului lui Bebiță, pe care îl înghiontesc, spunîndu-i cu o fericire prost ascunsă că e ora 5, să meargă la bebe.

Tatăl lui Bebiță: dar ce, iar am tras bățul cel scurt? 

A doua zi îl întreb ce vom face cu Bebiță atunci cînd va trebui să îl ducem la grădiniță, dat fiind faptul că noi doi, ca niște părinți responsabili ce sîntem, nu ne putem trezi dimineața.

Ce să facem? O să o sunăm pe educatoare să-i spunem că Bebiță va întîrzia primele 2 ore. În permanență. 

Și la școală?

La școală va merge singur. 

*

Ne plimbăm cu căruciorul prin iarnă. Mămica lui Bebiță nu ratează ocazia și se dă pe gheață, ținîndu-se de cărucior.

*

Din jurnalul lui Bebiță: tăticule, cînd îmi pui și mie cauciucurile de iarnă la căruciorul meu portocaliu?

Din jurnalul lui tati: fiule, deocamdată ți-am luat ție cauciucuri de iarnă.

ghete_bebe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *